Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Karcos hangú Dua Lipa
Fotó: Magneoton / Warner

Az énekesnőhöz közel állnak a lírai szerzemények

Karcos hangú Dua Lipa

| Munkatársunktól | Sztárok

Alig két éve robbant be a köztudatba, de már letette névjegyét Dua Lipa. A londoni énekesnő nemcsak szépséges, hanem rendkívül tehetséges, nyáron pedig a Balaton Sound közönségét is elkápráztatta.

Érzéki, egzotikus, magával ra­­ga­­dó – csak néhány jelző, amivel a világsajtó Dua Lipát illeti. Kétségtelen tény, hogy Be the One című slágerével hamar világhírnévre tett szert az énekesnő, aki a nyár egyik legnagyobb durranását szolgáltatva Magyarországon, a Balaton Soundra is ellátogatott. Azonnal felismerhető, karcos hangjával, magabiztos színpadi jelenlétével koncertje a fesztivál egyik legminőségibb produkciója volt.

A művésznő első albuma nemrég jelent meg, amin megtalálhatók ed­­digi legnagyobb slágerei: az említett Be the One, a Hotter than Hell, a Blow Your Mind (Mwah), illetve a Mi­­gu­­ellel közös Lost in Your Light. Koncertjén elhangzott a No Lie, valamint a Scared to Be Lonely is, ami jó pár hétre a slágerlisták élére repítette Duát.

– Ez az album egész egyszerűen én vagyok, a saját történetem, életem ihlette – nyilatkozta Lipa kisasszony. A színes, változatos, szexi és érzékeny korong hosszas, kemény munkával készült el. – Sokat fejlődtem dalszerzőként. Régen rengeteg időbe telt, mire megírtam egy számot, most már könnyebb megnyílnom a szerzőtársak előtt, így tényleg az lesz a végeredmény, amit szeretnénk. De azért még mindig tanulom, hogy ki vagyok, és hogy mondjak el egy-egy történetet – tette hozzá Dua.

Az énekesnő azért is ennyire szerethető, mert közel állnak hozzá az érzelmes, lírai szerzemények, így egy szál gitáros dalokat is be mer vállalni a legnagyobb fellépésein, mindemellett pedig teljes lázba tudja hozni a kö­­zönséget dinamikus, elektropop számaival. New Rules című dalához nemrég készült egy csajos videoklip. A szakítás utáni alapszabályok fontosságáról szóló felvétel sokmilliós Spotify stream játszással indult neki a nyárnak, és népszerűségére a jópofa kisfilm is rátett még egy lapáttal. 

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...