Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hűség napi rockest

| Munkatársunktól | Sztárok

Tizenegyedik alkalommal lesz hűség napi rockest a Hangárban december 1-jén. A kiemelt sztárfellépő ezúttal a P. Mobil, de természetesen soproni együttesek is a húrok közé csapnak.

– A hűség napi rockestet a trianoni (békediktátum) gyász kapcsán hívtuk életre, arra emlékezve, hogy Sopron mégis magyar maradt – kezdte Mentes Norbert, amikor a rendezvény létrejöttéről kérdeztük. – Ismertek az 1921. december 14. és 16. közötti események, Sopron a hűség városa lett. Erre is emlékezünk az esten!  

A hűség napi rockestnek a Hangár Music Garden ad otthont december 1-jén. Az előző évekhez hasonlóan idén is több koncert várja az érdeklődőket.

– Az estét a fiatal Ostoros nyitja, nekik a napokban készült el az első EP demójuk. A kiemelt sztárfellépő a jövőre 50 éves, legendás P. Mobil zenekar, de a hagyományokhoz híven a Hungaricával is adunk koncertet – mesélte a zenész.

Mentes Norbert hozzátette: igazi kuriózummal készülnek, hiszen vendége lesz az estének a Brazzil project. A formációt huszonhárom évvel ezelőtt a Moby Dick másik zenészével, Hoffer Péterrel, illetve a Blokádból ismert Szokodi Zoltánnal hívták életre. Több mint két évtized után újra hallható lesz pár daluk élőben. Norbi elárulta, a Hungaricával nemrég értek haza Lengyelországból, ahol idén két turnéjuk is volt. Jövőre pedig új dalokon kezdenek el dolgozni.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...