Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hasít a Petrolhead!

| Munkatársunktól | Sztárok

Sikeres volt a Petrolhead közelmúltban bemutatott, szabadtéri koncertje az Erzsébet kerti zenepavilonban. Nagy Csaba Csongor frontemberrel beszélgettünk arról, milyen tervei is vannak a soproni csapatnak.

– Mikor alakult a Petrolhead?

– Majd három évvel ezelőtt Zoli gitárosunkkal összeültünk gyakorolni egy műsort feldolgozásokból, amivel hajón terveztünk fellépni külföldön. Felkészülés közben úgy döntöttünk, hogy maradunk az országban, és saját zenékkel kezdünk el foglalkozni. Ehhez nem sokkal később megnyertük Ádámot és Jocit a basszusgitáros és a dobos posztokon. Négyünk közös elképzelését gyakoroljuk és műveljük, egyre nagyobb közönség előtt adjuk elő itthon és a szomszédos országokban is.

– Mi jellemzi a stílusotokat?


– Stílusunkat egy hard rock alapokon nyugvó, de modern elemeket is tartalmazó zenének tudnánk leginkább nevezni, ami merít a jelenkori amerikai stoner kultúrából és a múlt század ismert vintage rock gitárjátékaiból egyaránt. A műsor számottevő része angol nyelvű saját számokból áll össze, de a jó hangulat érdekében belecsempészünk néhány ismertebb, általunk újragondolt feldolgozást is.

– Úgy tudjuk, nagy sikert aratott a soproni koncertetek.


– Múlt hónapban tartottuk az első komolyabb EP-nk, a Gettin in the Mood lemezbemutatóját az Erzsébet kertben. Jó buli volt. Koncertről koncertre érezhetőbbek a közös lélegzetvételek a srácokkal és a közönséggel egyaránt. Örömmel tapasztaljuk, hogy dübörög a soproni zenei élet. A négy új számot egyébként Pesten rögzítettük a Yellow Studioban, Siklós György irányításával.

– Mik a további tervek?


– Most Budapest felé vesszük az irányt, többek közt az A38-as hajó is kilátásban van. Várhatóak még fesztiválok és klubestek más, hasonló zenekarokkal karöltve. A folyamatos közbenjárásért és szervezésért köszönettel tartozunk Bakai Jánosnak, a zenekar menedzserének. Videoklip is kilátásban van még idén, amivel a zenekar életérzését szeretnénk átadni egy lendületesebb számunkkal aláfestve.

Kapcsolódó cikkek