Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elrepít a Margaret Island

Elrepít a Margaret Island

| Munkatársunktól | Sztárok

„Valahol ez így volt szép” – szól a Margaret Island új dala. Az emlékekről, elengedésről és továbblépésről is szóló felvétel fontos emlékeket idéz fel a pár hete a Balatonhoz visszavonult alkotócsapat számára.

Még épp a koronavírus-járvány kirobbanása előtt, januárban sikerült leforgatnia új klipjét a Margaret Islandnek, amely már a videomegosztókon is látható.  

– Brighton az egyik kedvenc városunkká vált az utóbbi időben – mesélte Lábas Viki a kinti élményekről. – Vannak már kedvenc kávézóink, éttermeink, szórakozóhelyeink, sőt, még egy gyilkos cukrászdát is felfedeztünk magunknak, amit csak haladóknak mernénk jó szívvel ajánlani.

– Igazán inspiráló a kinti közeg, ráadásul ott is vízközelben tudunk alkotni, Fonyódhoz hasonlóan. Sok zenészt ismertünk meg, barátságok köttettek, így pláne alig várjuk, hogy vége legyen az önkéntes karanténnak, és újra visszatérhessünk oda – tette hozzá az énekesnő.

A klipforgatást rendhagyó módon mindössze pár nap felkészülés előzte meg. A zenekar már Brightonban volt, amikor kitalálták a tagok, hogy jó lenne még kint leforgatni egy klipet az új dalhoz.

A Valahol című újdonság is kint született meg, a szöveg Törőcsik Kristóftól jött:

– Viszonylag ritkán tudok szöveget írni, de ebben az esetben Viki dallama annyira elementáris és „beszédes” volt számomra, hogy nagyon hamar kigördült, szinte saját magát írta meg a szöveg. A társas kapcsolataink szövevényessége, bonyolultsága, a másik igazán mély megértése, a döntéseink súlya és az időnkénti tanácstalanság is visszaköszön a dalban – jegyezte meg Kristóf. Szavait kiegészítette Viki: – Számomra a dal az elengedésről és arról a megnyugtató érzésről szól, amikor egyedül maradsz hirtelen egy kapcsolat után, mégis úgy érzed, hogy minden rendben van, és elég erős vagy ahhoz, hogy újra teljességet és boldogságot érezz magad körül.

Kapcsolódó cikkek

Muzsika határokon túl

Muzsika határokon túl

2024. 04. 17. | Kóczán Bálint

Újabb mérföldkőhöz érkezett karrierjében Kónyai Tibor. A soproni zeneszerző–zongorista saját formációjával egyre gyakrabban lép fel külföldön, de több...