Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Best of Green Day

Best of Green Day

| Munkatársunktól | Sztárok

A megalakulása óta eltelt évtizedeket összegzi válogatáslemezén a Green Day. Az amerikai rockbanda fennállása alatt a világ egyik legdinamikusabb zenekarává vált.

A többszörös Grammy-díjas Green Day kiadta legújabb lemezét, amely harmincegy év tevékenységét foglalja össze. Az új korong összesen 20 régi dalt és két vadonatúj számot tartalmaz: a Back in the USA mellett egy duettet a countryzene királynőjével, Miranda Lamberttel.


A Greatest Hits: God’s Fa­vo­ri­te Band című összeállítás a banda kalandos útját dolgozza fel, ahogy az egy 1986-ban Berkeley-ben megalakuló együttesből a világ egyik legdinamikusabb és legnépszerűbb rockbandájává vált. A Green Day 1994-ben robbant be Dookie című lemezével, amely csak az USA-ban 10 millió példányban kelt el, majd 2004-ben az American Idiot című rockopera égette őket be véglegesen a globális közönség köztudatába.


Az együttes legutóbbi, tizenkettedik stúdióalbumát 2016 októberében adta ki Revolution Radio címen. A megjelenést egy sikeres Revolution Radio világturné követte, többek között egy fergeteges budapesti állomással.

Kapcsolódó cikkek