Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Az illatok a lélek esszenciái

Az illatok a lélek esszenciái

| Madarász Réka | Sztárok

A gyógynövényeknek és az illóolajoknak számtalan felhasználási területe ismert. Kevesen tudják viszont, hogy az aromaterápia a női minőségeink minél teljesebb körű megélésében is segíthet.

A szubtilis aromaterápia kifejezetten az érzelmi világunkra hat: az illóolajokat a lelki folyamatok megtámogatására alkalmazzák. 

– Az amygdala agyunknak az a része, ahol rejtett érzelmeinket, illetve traumáinkat tároljuk – tudtuk meg Fábián Zsófia illóolaj-szakértőtől. – Ezt a mirigyet illatokkal tudjuk stimulálni. A legnagyobb traumáinkat mélyen magunkba zárjuk, mintha nem is lennének. A testünk viszont jelez. Egy személyre szabott illatkompozíció segítségével felszínre hozhatjuk ezeket a blokkokat.

Az ősz beköszöntével egyre kevesebb napfény ér minket. Ebben az időszakban illóolajokkal erősíthetjük immunrendszerünket. A kedélyállapotunkra jótékony hatással vannak az energetikailag emelő illatok. Ilyen például a bergamott, a grapefruit, az édes narancs.

– A bennünk lévő hét női archetípust különböző mértékben tudjuk megélni – folytatta Zsófi. – A cél az, hogy mind a hét istennőt elő tudjuk hívni magunkból a megfelelő helyzetekben. Ezt illóolajokkal úgy tudjuk elősegíteni, hogy az egy-egy istennőhöz tartozó esszenciával három–három hétig dolgozunk: valósággal belebújunk a karakter bőrébe, a folyamatot pedig motivációs mondatokkal támogatjuk meg. A magunkon végzett munka végére egy csettintésre elő tudjuk hívni magunkból bármelyik archetípust. Képesek lehetünk akár arra is, hogy a munkahelyünkön elővett érzelemmentes Pallasz Athéné szerepéből egy szerelmes együttlét alkalmával átváltozzunk Aphroditévé.

Kapcsolódó cikkek

Vekonyz érzelmes dala

2020. 01. 22. | Munkatársunktól

Ismét egy érzelmes dance-slágert írt Vékony Zoli. A producer egy amerikai énekesnőt kért fel, hogy elénekelje a dalt, a hozzá készült videót pedig Mosolykával és férjével, Sándorral álmodta meg.