Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Aktuális tervek

| Munkatársunktól | Sztárok

A nyár folyamán jó hangulatú koncertet adott az Aktuális zenekar a GYIK kertjében, épp ezért tartottuk aktuálisnak, hogy érdeklődjünk a formáció után.

– Zenei értelemben nagy, említésre méltó dolgok nem történtek velünk. Többünknél is előtérbe került a családalapítás, az otthonteremtés gondolata, így leginkább a hát­­térben, a próbateremben folytak a munkálatok. Ezért is örültünk a GYIK-os bulinak, amire szerencsére szép számú közönség látogatott el – nyilatkozták a zenészek.

A Gergácz Ádám (ének, gitár), Fábián András (gitár), Pócza Bence (basszusgitár, vokál), Kalmár Gábor (dob) alkotta Aktuális az ősz folyamán több helyen is felbukkan majd, és számos terve van. – Több energiát szeretnénk fektetni új dalok írására, illetve dolgozunk pár ismert szám átdolgozásán. Emellett terveink közt szerepel egy klip elkészítése is. Gitárosunk most épp az El Caminón sétál, sok nyersanyagot készít, de erről egyelőre többet nem mondanánk – zárták a tagok.

A helyi illetőségű Aktuálisnak eddig több kiadványa is megjelent, például két nagylemez, két EP anyag és egy kislemez.

Kapcsolódó cikkek

Sopronban a Quimby!

Sopronban a Quimby!

2019. 12. 04. | Munkatársunktól

Az Ékszerelmére lemez 20 éves, jubileumi turnéjával tér vissza Sopronba a Quimby. A népszerű formáció december 14-én a GYIK Rendezvényházban lép fel. A koncert kapcsán Balanyi Szilárd billentyűssel beszélgettünk.

A legszebb ajándék

A legszebb ajándék

2019. 12. 04. | Kóczán Bálint

Minden idők egyik legtehetségesebb magyar énekesnője, Király Linda tavaly egy csodálatos karácsonyi dallal jelentkezett. A sláger az adventi várakozásban ismét aktuális.