Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ákos50 Sopronban a VOLT-on

Ákos50 Sopronban a VOLT-on

| Munkatársunktól | Sztárok

Igazi szuperkoncerttel készül a VOLT Fesztiválra hazánk egyik legkiemelkedőbb előadója, Ákos. A Kossuth-díjas zenész áprilisban ünnepelte 50. születésnapját és pályafutása kezdetének 30. évfordulóját.

Néhány hete vadonatúj EP-vel rukkolt elő Magyarország kiemelkedő előadója, Ákos 50. születésnapjának alkalmából. A Kossuth-díjas zenész jubileumi kiadványa három korábbi sláger, az Indiántánc, a Ki helyett szeretsz? és a Tanulékony szörnyeteg különleges feldolgozásait tartalmazza.


Az Indiántánc átirata igazán izgalmas: egy középtempójú rockballadaként született újjá, ami retró visszhanggal és elektromos gitárral igazi 80-as évekbeli feelinget ébreszt a hallgatóban. A track selymes zongoraakkordjai pedig különös érzékiséget kölcsönöznek a már örökzöldnek számító eredeti sláger új változatának.
Ákos zenei útja nem mindennapi módon kezdődött. Amikor gyermekként hegedülni kezdett tanulni, első zenetanára egy rosszul sikerült fellépés után azt mondta neki, hogy „Ákos, a zene és te két külön világ vagytok”. Ennek ellenére folytatta a tanulást, mert úgy érezte, valami tűz ég benne, amit meg kell osztani másokkal. Azóta jó pár évtized eltelt és Ákos a lírikus popzene koronázatlan királyává nőtte ki magát.


Az Ákos50 jubileumi koncert a soproni VOLT Fesztivál Telekom Nagyszínpadán június 27-én  20.30-kor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek