Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: tét nélkül sem megy
Hitehagyottá vált az SKC játéka Fotó: Németh Péter

SKC: tét nélkül sem megy

| Munkatársunktól | Sport

Újabb vereséget szenvedett a Soproni KC. Dragan Alekszics együttese a PVSK–Pannonpowertől kapott ki 4 ponttal hazai környezetben.

Az már a korábbi fordulókban eldőlt, hogy az SKC-nak nincs esélye bejutni a bajnokság legjobb nyolc csapata közé. Dragan Alekszics csapata így tét nélkül várta az újabb hazai megmérettetést: a középszakaszban ezúttal a Pécs szerepelt Sopronban. Default szerződését felbontotta a klub, Mills pedig sérülés miatt hiányzott. Ennek ellenére jól kezdett az SKC, Johnson és Spica sok pontot dobott, a hazaiak 8 ponttal vezettek. A folytatásban feljött a Pécs, szünetben három pont volt a hazai előny (45–42). 

A folytatásban Johnson vezetésével még tartotta előnyét az SKC, azonban Sejfic és Antoni ki­­­váló formában kosarazott. Így a meccs hajrájában fordítani tudott a baranyai csapat, köszönhetően annak is, hogy a soproni játékosok ismét túl sokat egyénieskedtek a támadásokban. A végeredmény: Soproni KC – PVSK–Pannonpower, 86–90.

– Két játékosunk is betegséggel küzdött a héten, ezzel együtt is volt esélyünk a győzelemre, azonban az eddigiekhez hasonlóan túl sokat hibáztunk a végjátékban – összegzett Dragan Alek­­szics vezetőedző.

Az SKC középszakaszbeli utol­­só meccsét szerdán 18 órakor játssza a Kaposvár ellen.

Kapcsolódó cikkek