Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: következik a Kaposvár

| Munkatársunktól | Sport

Második győzelmére készülhet a Soproni KC az idei bajnokságban: Váradi Kornél tanítványai múlt pénteken Kecskeméten tudtak nyerni. Most pénteken pedig ismét „tévés meccsen” szerepel a csapat, amely 18.45-től a Kaposvárt fogadja a Novomatic-arénában.

A kecskeméti találkozón Watkins kosarával indult a meccs, az SKC pedig elkapta a fonalat, a soproni center mellett Greene, Za­­gorac és Takács is hozta a pon­­tokat. Az első negyed végén így a vendégcsapat vezetett, azonban a kecskeméti együttes Djeraszimovics vezetésével, nagy küzdelemben fordítani tudott, és szünetben 5 ponttal vezetett (38–33).


A fordulás után percek alatt feljött és átvette a vezetést a Sop­­roni KC, Zagorac hárompontosával komoly előnyt harcoltak ki, amelyből a záró ne­­gyed előtt háromegységnyi ma­­radt meg.


Az utolsó tíz perc fantasztikus izgalmakat hozott: előbb az SKC lépett el néhány ponttal, majd a hazaiak fordítottak. Az utolsó perc Duvnjak távoli triplája után hárompontos soproni előnnyel kezdődött. Autrey jókor érkezett egy lepattanóra, Duvnjak pedig jól büntetőzött, így négy ponttal az SKC győzött, megszerezve első sikerét az idei bajnokságban. A végeredmény: KTE Duna Aszfalt – Soproni KC, 72–76.


– Végre elhitte a csapat, hogy győzhet, mindig volt egy játékos, aki átlendítette az együttest a holtponton. Fontos győzelmet arattunk, amely akkor lesz igazán értékes, ha hazai pályán is nyerünk most hétvégén – mondta Váradi Kornél vezetőedző.


Az SKC október 20-án, pénteken 18.45-től játszik a Kaposvár csapatával, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Kapcsolódó cikkek