Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC az OSE ellen
A Sopron KC a Kaposvár ellen győzött hazai pályán, szombaton az Oroszlányt fogadja a soproni együttes Fotó: Wölfinger Béla

SKC az OSE ellen

| Munkatársunktól | Sport

A Kaposvár elleni, hazai győzelem után hétvégén kiélezett mérkőzésen szenvedett vereséget a Sopron KC Körmenden. Kostas Flevarakis együttese szombaton az Oroszlány ellen játszik.

Az SKC egyik meghatározó játékosa, az első számú center, Tyler Wideman nélkül lépett pályára Körmenden. A közvetítésnek köszönhetően a tévénézők is láthatták, hogy ennek ellenére parádésan kezdett a Sopron: Fazekas triplát szerzett, Jogela jól mozgott a palánk alatt, Jackson és Thompson pedig labdaszerzések után és távolról is eredményesnek bizonyult. Egy negyed alatt 35 pontot szerzett a soproni együttes, ami nagy bravúr Körmenden. A vasi csapat innentől folyamatosan zárkózott fel, majd a harmadik negyedben a vezetést is átvették. Egyre inkább kiütközött Wideman hiánya, Jogela kipontozódásáig hatalmasat küzdött, és nagyon eredményesen játszott, hiszen 20 pontja mellett rengeteg kiharcolt faultja is volt. A végére azonban a rutinosabb hazaiak biztosan őrizték meg előnyüket. Az eredmény: EGIS Körmend – Sopron KC: 89–83. 

– A meccs nagy részén megfelelő volt a koncentráció, okosan kosárlabdáztunk. Sajnos két kulcsemberünk hiányzott, ellenfelünk pedig jóval több büntetőt dobhatott nálunk, részben a mi hibánkból – értékelt Kostas Flevarakis vezetőedző.

A Sopron KC szombaton az OSE Lions ellen folytatja bajnoki szereplését. A csapatnak van miért visszavágnia, hiszen az idei bajnokság Oroszlányban lejátszott mérkőzésén a hazaiak győztek.

– Nagyon szeretnénk megnyerni az Oroszlány elleni meccset, úgy érzem, a papírforma alapján erre minden esélyünk megvan – mondta az esélyekről Bors Miklós másodedző. – Sajnos továbbra sem biztos, hogy Wideman tudja-e vállalni a játékot, az azonban mindenképpen jó hír, hogy Supola Zoli a héten már teljes értékű edzésmunkát végez, így hétvégén akár a pályára is visszatérhet.

A Sopron KC – OSE Lions találkozó december 19-én, szombaton 18 órakor kezdődik.

Kapcsolódó cikkek