Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: aki tudott, hazautazott
A játékosoktól elvárás, hogy őrizzék meg kondíciójukat Fotó: Soproni Téma-archívum

SKC: aki tudott, hazautazott

| Munkatársunktól | Sport

A bajnokságok felfüggesztése az SKC életét is jelentősen befolyásolja.

Pojbics Szabolcs ügyvezető elmondta: a légiósokkal közös megegyezés alapján szerződést bontottak. A négy amerikai játékos – Bernard Thompson, Eric Carter, Demetre Rivers és James Kinney – múlt pénteken Budapestről repült az Egyesült Államokba azért, mert Bécsből már nem indult repülőjárat. Szintén hazautazott a csapat görög vezetőedzője, Kostas Flevarakis. Egy kivétel maradt: a litván ­Jogéla Tauras a hazájában hozott rendkívüli intézkedések miatt nem tudott hazamenni, így az elmúlt hetekben kiváló formában játszó kosárlabdázó továbbra is Sopronban tartózkodik. 

– Nem volt nehéz dolgunk, könnyen megegyeztünk a játékosokkal, mindenki úgy gondolta, hogy ebben a helyzetben legjobb, ha minél előbb hazatér – mondta Pojbics Szabolcs. – A légiósaink mellett magyar játékosainkkal is folyamatosan tárgyalunk, elsősorban a szerződések szüneteltetésében gondolkodunk.

Az ügyvezető hozzátette: a játékosoktól elvárás, hogy őrizzék meg kondíciójukat. A tapasztalt kosarasok tudják, mit kell tenniük ebben a helyzetben, a fiatalok pedig egyéni edzéstervet kapnak a klubtól.

– Alapvetően optimista vagyok, nagyon bízom abban, hogy az átmeneti időszak minél gyorsabban véget ér, és előbb-utóbb visszatérhetünk a klubnál a normál kerékvágásba – tette hozzá Pojbics Szabolcs.

Kapcsolódó cikkek