Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legyőzték a világ legjobbját
Pálinger Katalin az első félidő hajrájában állt be a kapuba, és fantasztikusan védett.

A magyar csapat káprázatos teljesítményt nyújtott Sopronban

Legyőzték a világ legjobbját

| Papp Győző | Sport

„A világ talán legjobb női kézilabda-válogatottjával mérkőzik a világ egyik legjobb női kézilabda-válogatottja” – így harangozta be a média a soproni magyar–norvég összecsapást, amelyet 1999. augusztus 14-én játszottak a sportcentrumban. A talán legjobb a norvégokra vonatkozott…

A legutóbbi Európa-bajnokság győztese előző nap érkezett Sopronba, és a Hotel Lövérben szállt meg. A szakemberek szerint egyértelműen világelsőnek számító vendégeknél természetesen klasszisokban nem volt hiány. Közülük is kiemelkedett a csapat 34 esztendős átlövője, Trine Hartvik, akit a nemzetközi szövetség 1998-ban a világ legjobb női kézilabdázójának választott. Sztárok a magyar oldalon is szép számmal akadtak, gondoljunk csak a két Farkasra, Andreára és Ágnesre, Kökény Beára, Pádár Ildikóra, no meg Pálinger Katalinra, Nagy Anikóra és a tragikusan fiatalon elhunyt Kulcsár Anitára!

– Ha minden összejön, meglepetést szerezhetünk a skandinávok ellen. Elvégre a két meccs valamelyikét hazai pályán azért illene megnyerni – nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Hatalmas volt az érdeklődés a mérkőzés iránt, a kosárlabdavárosként elkönyvelt Sopronban zsúfolásig telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat. A szervezők mindent megtettek a siker érdekében, ingyenes volt a belépő, és negyedórával előbbre hozták a Krasznai-kupa aznapi mérkőzéseit, hogy a válogatottak méltó körülmények között készülhessenek a barátságos találkozóra.

A magyar csapat káprázatos teljesítményt nyújtott ezen az estén, a nap hőse pedig Pálinger Katalin volt. Az első félidő hajrájában állt be a kapuba, ami ettől kezdve szinte bevehetetlennek bizonyult a világhírű vendégek számára. A második félidőben nagyszerűen védekező válogatottunk folyamatosan növelte az előnyét, és végül 27–20-ra magabiztosan nyert. A sikert követően a hálás közönség felállva, vastapssal köszöntötte a lányokat.

Érdekesség, hogy Sopronban szombaton este 7 órától, míg másnap Győrben már délelőtt fél 11-től pályán volt a két válogatott. A második találkozón ismét a mieink bizonyultak jobbnak (22–21).

Pálinger Katalin


Kapcsolódó cikkek