Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Három a Károly
Idén is a Károly-kilátóhoz vezető aszfaltos útról rajtolnak a futók Fotó: Soproni Téma-archívum

Jövő szombaton „koronázzák” meg a terepkirályokat

Három a Károly

| Munkatársunktól | Sport

Folytatódik a terepfutóversenyek sorozata Sopronban. Szeptember 29-én, szombaton rendezik meg a „Három a Károly” elnevezésű megmérettetést, ahol 10 kilométeren egyéniben és váltóban, a félmaratoni távon pedig egyéniben állnak rajthoz a sportolók.

Aki szereti a terepfutást, általában felküzdötte már magát a Károly-kilátóhoz. Jövő szombaton is meg lehet ezt tenni, akár egymás után háromszor is... Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Három a Károly terepfutóversenyt a Soproni Rendészeti Sportegyesület a polgármesteri hivatal sportfelügyeleti csoportjának támogatásával. A félmaratoni (21,1) kilométeres távot teljesítők reggel 9-kor rajtolnak a Károly-kilátóhoz vezető aszfaltos útról, a 10 kilométeren induló egyéni futók, illetve a csapatok tagjai 10-kor kezdenek ugyanitt versenyezni.

– Tavaly közel 70 résztvevő volt, idén bízunk benne, hogy akár százan is futhatnak – mondta Hegyi Péter, az egyik főszervező. – Reméljük, hogy idén is érkeznek hozzánk csapatok, hiszen így könnyebb teljesíteni a három hegymenetet, illetve a váltó hallatlan motiváció tud lenni. Ajánlom a versenyt kezdő futóknak is, semmi szégyen nincs abban, ha valaki úgy osztja be az erejét, hogy néhány meredek szakaszon belegyalogol! A lényeg, hogy minden méterért maga dolgozott meg. Külön öröm nekünk, hogy három-, négy-, ötgyerekes édesanyákat is ünneplünk a teljesítők között!

Mint arról már a Soproni Témában beszámoltunk: idén összekapcsoltak négy terepfutóversenyt Sopronban az Al­pok­al­ja Terepkirály sorozat keretében. A szervezők szerint népszerű a kezdeményezés, növelte az érdeklődést az egyes versenyek iránt. A terepkirályok korcsoport szerinti „koronázása” a Három a Károly eredményhirdetése után a Lövér kalandparknál lesz.

A versenyre már most lehet előnevezni, a helyszínen pedig a rajtok előtt negyed órával zárják a jelentkezéseket. Az útvonalat a szervezők kijelölik és biztosítják, a versenyzők kizárólag itt futhatnak. További részletek a www.panoramaraton.hu weboldalon.

Kapcsolódó cikkek