Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Félmaratoni Európa-futás
Biztonsági okokból megváltozott nyomvonalon rendezték meg idén az Európa-futást, amelyen 130-an teljesítették a távot Fotó: Németh Péter

Félmaratoni Európa-futás

| Munkatársunktól | Sport

Idén is május 1-jén rendezték meg az Európa-futás elnevezésű országúti futóversenyt az ausztriai Kismarton (Eisenstadt) és Sopron között. A szervezők ez alkalommal is hazánk európai uniós csatlakozására emlékeztek a sporteseménnyel.


Idén új nyomvonalat jelöltek ki a futóknak a félmaratoni távon: Cinfalva (Siegendorf) közepétől mezőgazdasági úton futottak a résztvevők. Magyar oldalon is volt változás: a szervezők úgy döntöttek, hogy a balesetek elkerülése miatt nem a 84-es főúton, hanem kerékpárutakon érhetik el a célt a futók. A célállomás a Hu­­bertus étterem parkolója volt.

– Az alapvető célkitűzésünk évek óta változatlan: méltó emléket kívánunk állítani hazánk 2004. május 1-jei uniós csatlakozásának – mondta Kósa István, a Sopron Városi Szabadidős Sportszövetség elnöke. – Örülök annak, hogy a megváltozott nyomvonalon is ilyen szép számú futó teljesítette a távot váltóban és egyéniben. Csaknem 130 résztvevőnk volt, a magyarok mellett osztrákok és szlovákok futottak, sőt, egy dél-afrikai sportoló is részt vett az Európa-futáson.

Az Európa-futás díjait dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő adta át. 

Kapcsolódó cikkek