Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Éremhalmozó kajakos

| Munkatársunktól | Sport

Két világbajnoki címet ünnepelhetett az idei kajak-kenu masters vb-n Lőrinczy Zoltán. Az 57 esztendős versenyző az 55–59 éves korosztályban szerzett két arany- és két ezüstérmet.

Lőrinczy Zoltán 9 éves korában ismerkedett meg a kajaksporttal Szolnokon, majd válogatott versenyzőként három világbajnokságon is részt vett. Aktív pályafutása lezárása után, 1991-ben költözött Sopronba. Három éve úgy döntött: ismét kezébe veszi az evezőlapátot, megkezdi az edzéseket, és a masters kategóriában indul versenyeken. 

– Az elmúlt három évben számtalan magyar bajnoki címet szereztem, tavasz végén pedig úgy döntöttem: megméretem magam az első alkalommal kiírt masters világbajnokságon is – mondta Lőrinczy Zoltán. – A profik vb-je után egy héttel, szintén Szegeden rendezték meg a futamokat a masters kategóriában, a versenyen 41 ország mintegy 400 sportolója szállt hajóba. 200 méteres távon a kettesek és a négyesek versenyét megnyertük, egyéniben és vegyespárosban pedig a dobogó második fokára állhattunk fel, ami óriási eredmény.

A sportoló hozzátette: a futás, konditeremben végzett súlyzós edzések és a Fertő tavon megtett rengeteg evezés segítette ahhoz, hogy két arany- és két ezüstérmet szerezzen. Ráadásul hajójára egy speciális féket szerelt, amely által nagyobb erőkifejtésre volt szüksége a gyakorlások során, az így nyert plusz energia pedig döntőnek bizonyult a világbajnoki futamokon.

Kapcsolódó cikkek