Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Díjátadó a vitorlásbálon
A Fertő Kupa rangos elismerés a vitorlásversenyzőknek Fotó: Németh Péter

Díjátadó a vitorlásbálon

| Munkatársunktól | Sport

Három hajóosztályban is kiosztották a hagyományos Fertő Kupát a múlt hétvégén rendezett vitorlásbálon.

A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke, Domonkos Szilárd elmondta: a tavalyi év országos versenyein elért ranglistapontok, valamint a Fertőn rendezett vitorlásversenyeken megszerzett helyezések alapján állítanak fel egy sorrendet, ez alapján osztják ki a Fertő Kupákat.


– A legfiatalabb korosztály, az optimist hajóosztály versenyzőit is díjaztuk, nekik nagyon fontos, hogy visszajelzést kapjanak. A felnőttek mezőnyében a finn és a kalóz kategória legjobbjai kapták az elismerést, ők pedig példát jelenthetnek a fiataloknak. A kupa mellé ajándék is jár, a sportolóink számára pedig rendkívül rangos elismerést jelent a Fertő Kupa – hangsúlyozta Domonkos Szilárd.


A kalóz hajóosztályban a Gmeiner István – Kő Tamás, a Kámán Tamás – Kámán Csilla, illetve a Szentpéteri Ádám – Kámán László egységeket díjazták. Finn hajóosztályban Kántor Zsigmond, Varga Tamás és Jung József, optimist kategóriában pedig Jandl Romeó, Domonkos Gergely és Abdai Réka vehették át a Fertő Kupát.


A vitorlásbál jubileumi ünnepség is volt egyben, hiszen a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség fennállásának 60. évfordulója alkalmából bemutatták dr. Márkus István: A Fertő tavi vitorlázás története című könyvét.

Kapcsolódó cikkek