Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tamás nyertesnek született
Pintér László Tamás a Soproni Egyetem gazdaságinformatika mesterképzésére jár, otthon érzi magát a gépek között Fotó: Griechisch Tamás

A Széchenyi-ösztöndíjasnak a kikapcsolódást a Brains koncertjei jelentik

Tamás nyertesnek született

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Széchenyi István szellemisége ösztönözte városunk vezetőit arra, hogy megalapítsák a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíjat, amellyel a magyar felsőoktatásban tanuló, tehetséges soproni fiatalokat támogatják. Pintér László Tamás harmadszor érdemelte ki a rangos elismerést.

Pintér László Tamást 2016-ban már bemutattuk újságunkban. Lelkesedése azóta is töretlen mind az informatika, mind pedig a Brains együttes iránt. A zenekartól kölcsönzött két mottóját – „Nyerni születtem”, illetve „Egy vagy a millióból, és soha ne elégedj meg a minimummal!” – továbbra is kitartóan alkalmazza a gyakorlatban: a negyedik félévben elért 4.92-es átlag alá azóta sem ment. A kedves fiú jelenleg végzős a Soproni Egyetem SKK gazdaságinformatika mesterképzésén. Többször elnyerte már a Gazdaságinformatikus Szakmai Ösztöndíjat, másodszor a köztársasági ösztöndíjat (ma már Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj), továbbá tavaly és idén is sikeresen pályázott a Nemzeti Kiválósági Programon (UNKP).

– Az UNKP-ra egy kutatási tervet kellett benyújtanom, melyben adatok minősítésével, pótlásával foglalkoztam – meséli Tamás. – A diplomamunkám témája a szenzorhálózatokhoz kapcsolódó rendszerfelügyelet, melybe a mesterséges intelligencia integrálása is beletartozik. Gyakorlatiasan tanulok, a feladatokat megpróbálom megoldani, így ha akarnék, sem tudnék rosszabb eredményeket elérni.

Az ifjú informatikus demonstrátorként négy különböző tantárgyból is vezet gyakorlatokat. A jövőre vonatkozó elképzelései még képlékenyek: a doktorira mindenképp beadja a jelentkezését, de az is lehet, hogy valamelyik osztrák informatikai vállalkozásnál helyezkedik el. A tehetséges fiú számára a kikapcsolódást a fesztiválok és a Brains koncertjei jelentik. Akár az ország másik végére is képes elutazni egy-egy fellépésükért.

– Olyan mennyiségű energiát kapok ezeken a bulikon, annyira feltöltődöm, hogy utána a hétköznapokban is jobban tudok teljesíteni – fejezi be Pintér László Tamás. – 2011 óta szinte az összes koncertjükön ott voltam. Ha néhány hónap kimarad, szinte elvonási tüneteim vannak.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...