Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szeretteinek énekel

Szeretteinek énekel

| Madarász Réka | Soproni fiatalok
A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakközépiskolájának végzős diákja, Balog Boglárka csodálatos hangjával legutóbb saját ballagásán kápráztatta el a közönséget. A lány gyerekkora óta énekel, és díszítőfestőnek készül.

Balog Bogi Berettyóújfaluról származik. Annak idején rengeteget énekelt neki az édesanyja, aki nővérével együtt népdalkörbe járt, így a fogékony kislánynak szinte nem is volt más választása, mint hogy folytatja a családi hagyományt. A Berettyóújfalui Pávákkal Arany Páva-díjat nyertek, Bogi pedig „Ki mit tud?”-okon első és második helyezéseket ért el. Miután befejezte a 8. osztályt, Sopronba költöztek.

– Először a Fáyba akartam menni, de mivel már óvodásként országos rajzversenyt nyertem, mégis csak a képzőművészeti képzés mellett döntöttem – mesélte a gazdag szókinccsel rendelkező lány. – Nem bántam meg, mivel díszítőfestő szeretnék lenni.

Bogi osztályfőnökének, Csiszlér Ildikónak vetette fel, hogy szívesen énekelne. Azóta tárlatmegnyitókon, ünnepségeken csillogtatja meg a tehetségét. Óriási megtiszteltetés volt számára, hogy a tanév végén saját ballagásán elénekelhette Kocsis Tibor Mit ér egy hang? című számát. A népes közönség előtt való fellépés nem okozott nehézséget az ifjú hölgy számára, hiszen hozzászokott a szerepléshez. A dalokat pedig nem kell sokat gyakorolnia, mivel átérzi őket.

– Az éneklést inkább megtartom hobbinak, mint hogy hivatásnak választanám – zárta a komoly gondolkodású lány. – Nem szeretném felborítani az egész életemet azért, hogy híres legyek. Inkább megmaradok egyszerű embernek, és azoknak az örömére énekelek, akik fontosak nekem.

Bogi egyébként a nyári szünetben sem tétlenkedett: bodzabogyót szedett Ausztriában napi tíz órában, hogy a keresetéből megalapozhassa a közös jövőjét a barátjával.

Kapcsolódó cikkek

Új szakok a Benedeken

Új szakok a Benedeken

2023. 01. 25. | Madarász Réka

Három új szak: sportszervezés, szakoktató, humánökológia is indul a következő tanévtől a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán.

Bori fuvolistának készül

Bori fuvolistának készül

2023. 02. 01. | Madarász Réka

Viszonylag későn kezdett el fuvolázni, mégis sikert sikerre halmoz Varga Borbála, aki legutóbb egy nemzetközi versenyen ért el első helyezést. A külön...