Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Rothosok  az erdész Eb-n
Az eredményes diákok és felkészítőik – alsó sor (balról jobbra): Pagonyi Ábel, Szabó Bálint, Dobosi Ferenc, felső sor: Zergi Attila, Sári Zsombor, Gál Károly, Henits Kristóf, Zombó Gergely

Rothosok az erdész Eb-n

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Több kategóriában is diadalmaskodtak a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai a Piliscsabán tartott Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékversenyen.

A 20. alkalommal megrendezett országos szakmai tanulmányi megmérettetésen írásbeli, szóbeli és gyakorlati feladatokban mérték össze tudásukat az erdészeti szakképzésben részt vevő iskolák diákjai. A verseny első három helyén egyéniben kizárólag soproni tanulók végeztek: Sári Zsombor első, Gál Károly második, Henits Kristóf harmadik lett. A csapatok összesítésében is soproni diákok diadalmaskodtak, első (Henits Kristóf, Gál Károly, Sári Zsombor) és harmadik helyezéssel (Dobosi Ferenc, Pagonyi Ábel, Szabó Bálint) tértek haza. A versenyszabályok értelmében a győztes csapat tagjai képviselhetik Magyarországot a 2020 májusában Romániában megrendezendő ifjúsági erdész Európa-bajnokságon. Felkészítő tanáraik Molnár József, Sztojkáné Bodor Ildikó, Zergi Attila és Zombó Gergely voltak.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.