Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Rothos erdészsikerek
A soproni iskola diákjai összetettben és egyéniben is kiemelkedően szerepeltek a versenyen.

Rothos erdészsikerek

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Összesen hat első és egy második helyezést szereztek a soproni Roth Gyula erdészeti technikum diákjai a Dr. Szepesi László erdészeti gépész emlékversenyen.

Immár 21. alkalommal rendezték meg a szakmai versenyt Piliscsabán. A soproni középiskola két csapattal vett részt a megmérettetésen, ahol a diákok elméleti és gyakorlati feladatokat is megoldottak.

A soproni 1-es csapat – Gyarmati Attila, Szabó Bálint, Pagonyi Ábel, Birnbauer Richárd – 1. lett a csapat gyakorlati, valamint a szóbeli versenyrészen, és megszerezte csapatban az összetett 1. helyezést is. Sopron 2-es csapata – Selyem Péter, Szalay Dávid, Varga Ruben, Fódi Dominik – pedig a dobogó 2. fokára állhatott fel csapat összetettben. Az egyéni megmérettetések során kombinált darabolásban 1. helyet ért el Gyarmati Attila, aki az egyéni összesített gyakorlatban is az élen végzett. Motorfűrész-szerelésben 1. lett Varga Ruben.

A rothos diákok gyakorlati felkészítője Zergi Attila János, Zombó Gergely és Kulcsár Pál volt, míg az elméleti versenyszámokra való felkészülést az erdészeti munkaközösség tagjai segítették.

A verseny győztese automatikusan kvalifikálta magát az ifjúsági erdész Európa-bajnokságra.

Kapcsolódó cikkek