Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Roth-os sikerek
Az erdésztechnikus OSZTV döntőjében szereplő roth-os diákok: Somogyi Ármin, Kiss Dávid, Nagy Máté, Csermák Nikolett, Kulcsár Olivér, Eperjes Adrienn, Horváth Flórián, Demjén Andrea, Felvidéki

Kiemelkedő teljesítmények a szakmai versenyeken

Roth-os sikerek

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Kijutottak az ifjúsági erdész Európa-bajnokságra, előkelő helyezéseket szereztek az országos szakmai tanulmányi versenyeken, valamint több rangos megmérettetésen a soproni Roth-iskola diákjai.

Idén az összes szakgimnáziumi képzésből (erdész, faipari, környezetvédő, parképítő) bejutottak a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre. Az erdésztechnikusok megmérettetésén a döntő húsz résztvevője közül 12 soproni volt, ők valamennyien 71 százalék felett teljesítettek, így eredményük alapján a technikusminősítő oklevelüket is átvették. A legeredményesebb Béli Csongor volt, ő holtversenyben a második helyen végzett. A faipari technikusok versenyén Fekete Martin a 4. lett, a környezetvédelmi technikusok megmérettetésén Kausics Anikó a hatodik, Sájtli Márk a 10. helyet szerezte meg, a parképítő és -fenntartó technikus OSZTV-jén Tóth Réka 8., Göltl Elizabeth 9. lett.


Az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén megyénk szakgimnáziumai közül egyedül a Roth-iskola diákjai jutottak be az országos döntőkbe. Az erdészeti és vadgazdálkodási ismeretek vizsgatárgyból az első a soproni Sárkány Tamás, a második Kálmán Attila lett. Érdekesség, hogy itt az első 11 helyezettből hét diák képviselte a Roth-ot. A faipari ismeretek vizsgatárgyból Schaul Mátyás szerezte meg a második helyet.


A víz világnapján 24 csapat versenyzett a Patak menti Portrék országos verseny döntőjében, itt a soproni diákok a második helyen végeztek, az V. Savaria Parcum Kertépítőverseny és Euroskills Budapest 2018 előválogató versenyen Brandisz Barbara és Göltl Elizabeth a 9., Tóth Réka és Szilágyi Bence László a 12. helyezést szerezte meg.


A Dr. Szepesi László Erdészeti Gépész Országos Emlékversenyen elért eredményeik alapján a roth-os diákok képviselik Magyarországot azifjúsági erdész Európa-bajnokságon, amelyet május végén Sopronban rendeznek meg.

Kapcsolódó cikkek