Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Petőfi-nap a Petőfi-suliban

onismereti verseny a diákoknak barátságról, hűségről

Petőfi-nap a Petőfi-suliban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Petőfi-napok rendezvénysorozatra idén is színes programokkal készült a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

 programok március kilencedikén kezdődtek és a nemzeti ünnepen zárultak. Mint arról az el­­múlt heti lapszámunkban beszámoltunk, a Petőfi-napok szerves része volt a soproni or­­szágos szóló néptáncverseny. A kulturális seregszemlén nyolc megyéből kétszázhetven résztvevő lépett fel. A szakmai zsűri a lá­­nyoknak Arany­­kesz­­kenő, a fi­­úk­­nak Figurás díjakat adományozott – emellett különdíjakat is ki­­osztott. A ver­­seny­­program vé­­gén a versenyzők a Boka Színház János vitéz és Toldi előadásain pihenhették ki magukat.

Az iskola falai között tartották meg a matematika és német szó­­beli városi verseny, a földrajz házi vetélkedőt, valamint sport- és honismereti napot szerveztek a diákoknak. A tudáspróbák mellett azonban az emlékezés is fontos eleme volt a rendezvénysorozatnak. Az iskola tanulói egy honismereti séta keretében keresték fel Sopronban a Petőfivel kapocslatos emlékhelyeket.

Megtartották a „Ki tud többet Petőfiről?” vetélkedő döntőjét, amelynek megnyitóján dr. Simon István alpolgármester is köszöntötte a versenyen résztvevő gyerekeket. Külön gratulált, hogy bejutottak a szellemi megmérettetés döntőjébe, és az önkormányzat nevében átadta a város ajándékát a résztvevőknek, egy-egy gazdagon illusztrált, Sopront bemutató könyvet.

Az intézmény a soproni köznevelési intézmények számára képzőművészeti versenyt is hirdetett. Az idei megmérettetés témája Petőfi és Arany, a barátság és a hűség volt, a legjobb alkotásokat kiállították.

– Iskolánkban 1991 óta hagyomány, hogy a nemzeti ünnepünk idején megemlékezünk a né­­vadónkról – mondta el a Sop­­roni Témának Sipos Ferenc, a Petőfi-iskola igazgatója. – Ilyenkor tisztelgünk Petőfi Sándor és a márciusi ifjak emléke előtt is. Az ő munkásságuk ad jó példát tanulóinknak.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.