Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Népszerű nyári napközi
A szervezők elkötelezettek, hogy a nyári napközi ne csak a gyermekfelügyeletről szóljon, hanem a gyerekek változatos, élményekkel teli programokon vehessenek részt. Fotó: Soproni Téma-archívum

Naponta mintegy 200–250 gyermek vesz részt a programokon

Népszerű nyári napközi

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az elmúlt évekhez hasonlóan – Sopron önkormányzatának finanszírozásával és a Soproni Tankerületi Központ közreműködésével – idén is nyári napközi teszi tartalmasabbá az általános iskolások szünidejét.

Július 3-tól augusztus 18-ig, összesen 7 héten keresztül, hétköznaponként 8 és 16 óra között a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szolgál majd a nyári napközi helyszínéül. A program nagy segítséget jelenthet azoknak a szülőknek, akik a gyermekük felügyeletét a nyári szünet alatt nem vagy csak részlegesen tudják megoldani.

– Az igénylőlapokat már visszaküldték a szülők, és fel is dolgoztuk azokat, így elmondható, hogy a tavalyihoz képest emelkedett a jelentkezők létszáma – tudtuk meg Marek János tankerületi igazgatótól. – Várhatóan napi szinten mintegy 200–250 soproni iskolában tanuló gyermek vesz részt a nyári napköziben, melynek – az önkormányzat jóvoltából – minden programja ingyenes. A szülőknek kizárólag az étkezés díját kell megtéríteniük, ami a tanév során megszokott módon és díjszabással történik majd. Természetesen a kedvezmények továbbra is élnek.

A szervezők elkötelezettek, hogy a nyári napközi ne csak a gyermekfelügyeletről szóljon, hanem a gyerekek változatos, élményekkel teli programokon vehessenek részt, ezáltal pedig minél tartalmasabban tölthessék el a nyári szünetet.

– Arra is törekszünk, hogy a diákok ne kizárólag az iskola épületében tartózkodjanak, hanem – az időjárás függvényében – lehetőleg minél több időt a szabadban töltsenek – folytatta Marek János. – Az előző évekhez hasonlóan kirándulások, kézműves foglalkozások, különböző sportversenyek, bemutatók és más változatos programok teszik majd színesebbé a nyári szünidőt. Minden hétfőn kulturális bemutatóval kezdődik a hét, amelyben közreműködik a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola, a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület és T. Horváth József előadóművész is.

A nyári napközit megelőző és az azt követő két hétben – amennyiben igény van rá – a gyermekek számára a saját intézményük biztosít felügyeletet. 

Kapcsolódó cikkek