Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nemzetközi erdőismereti verseny
A háromnapos megmérettetés csapatversenyét holtversenyben Németország és Magyarország nyerte Fotó: Pluzsik Tamás

Nemzetközi erdőismereti verseny

| Pluzsik Tamás | Soproni fiatalok

Tíz ország harminc középiskolás diákja mérte össze tudását az európai erdőkkel kapcsolatos ismeretekre épülő Young People in European Forests’ (Fiatalok Európa Erdeiben) tanulmányi verseny nemzetközi döntőjében, amelynek idén Sopron adott otthont.

 Az Országos Erdészeti Egyesület, a Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakiskola, a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Kara, a Ta­­nulmányi Erdőgazdaság, a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Zrt. által szervezett háromnapos megmérettetésen a nemzeti csapatokban elvégzendő feladatok megoldásában holtversenyben Németország, illetve Magyarország csa­­pata (a hazai színeket a bu­­­­da­­pesti Baár–Madas Református Gimnázium diákjai képviselték) végzett az élen, míg a nemzetközi csapatokban elvégzendő feladatok megoldásában az Arne Sommer (Németország), Tetiana Novosolova (Ukrajna), Herman Rull (Észtország) összetételű di­­ákcsapat szerepelt a legjobban.

Magyar versenyzőként Uri Benjámin ukrán és román társával közös csapatban a harmadik he­­lyen végzett. A verseny ünnepélyes eredményhirdetése pénteken a Soproni Egyetem botanikus kertjében lévő Ligneum Látogatóközpontban volt, ahol a díjakat Ugron Ákos, a Föld­­művelésügyi Minisztérium ál­­la­mi földekért felelős helyettes államtitkára, illetve dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, városi tanácsnok adta át.

A versenyt első ízben 2010-ben ren­­dez­ték meg azzal a céllal, hogy a diákok megismerjék az erdők és az erdészet természet- és kör­­nye­zetvédelemben betöltött szerepét.

Kapcsolódó cikkek

Elfek és tündérek világa

Elfek és tündérek világa

2024. 06. 19. | Madarász Réka

Az Így írok én… irodalmi pályázat mese kategóriáját Kiss Hanna nyerte meg Elfek és tündérek című meséjével. A Lackner Kristóf Általános Iskola hetedik...

Kiváló tehetségfejlesztő

Kiváló tehetségfejlesztő

2024. 06. 19. | Madarász Réka

Szabó-Darida Ágnes Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat érdemelt ki kiváló tehetségfejlesztő kategóriában. A Hunyadi-iskola tanárnője a képzőművé...