Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megszépült a kollégium
A kollégium ablakait műanyag keretesre cserélték.

Közel kétszáz diák lakik a Ferenczy János utcai épületben

Megszépült a kollégium

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A terveknek megfelelően szeptemberre elkészült a szak­­képzési centrum Ferenczy János utcai kollégiumának felújítása. A gazdaságosabb üzemeltetésért napelemeket is helyeztek a tetőre.


Csaknem 120 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Ferenczy János utcai kollégium épületének energetikai korszerűsítésére a Soproni Szakképzési Centrum az Európai Unió támogatásával megvalósuló Széchenyi 2020 Program keretében. A felújítás tavaly november elején kezdődött és az idei tanév kezdetére megszépülve áll a bentlakó közel kétszáz diák rendelkezésére. A be­­ruházás során megvalósult az épület teljes homlokzati és födém-hőszigetelése, valamint a külső nyílászárókat fokozottan hőszigetelő műanyag keretes ablakokra cserélték. Különlegessége az épületnek, hogy a te­­tőre 105 darab polikristályos napelempanelt magában foglaló csúcsteljesítményű rendszert szereltek. A meg­­lévő homlokzatra utólag elhelyezett hőszigetelő rendszert rögzítettek. A fejlesztés hatására energiatakarékosabbá, így olcsóbbá is válik a kollégium üzemeltetése.

Mint ahogy korábban már meg­­írtuk a Soproni Témában, nemcsak kívülről, de belülről is megújult a kollégium: a szakképzési centrum saját költségén bútorokat, járófelületeket cserélt ki, továbbá korszerű hűtőket és új számítógépeket is beszereztek a kollégistáknak. A szakmát tanuló diákok is besegítettek a munkába: a leendő festők például a szekrényeket festették le. 

Kapcsolódó cikkek