Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Manócsizma és flipflop
Kakas Máté ötödikes kora óta szereti a rajzot, szakkörre jár, versenyeken szép eredményeket ér el. Fotó: Németh Péter

Manócsizma és flipflop

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Lackner Kristóf Általános Iskola kivételes tehetségei közé tartozik Kakas Máté, aki két első helyezés után most harmadik lett egy megyei rajzversenyen. A kreatív fiú grafikusnak készül.

Legutóbbi eredményét Máté novemberben érte el a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium által meghirdetett művészeti rajz-, festő- és mintázó versenyen mintázás kategóriában.

– Az idei megmérettetés témája a cipő volt, én egy manócsizmát és egy flipflop papucsot készítettem – mesélte a fiú. – A rajzot egyébként ötödik óta szeretem nagyon, amióta Palkovits Tamásné Maja néni a rajztanárom. Hozzá járok heti egyszer rajzszakkörre is.

Máté kedvenc tantárgya még a matek és az angol. Úgy gondolja, hogy jó tanuló lenne, ha nem lenne egy kicsit lusta, így viszont a tanulós tantárgyakkal, például a magyarral és a törivel hadilábon áll. A fiú kiscsoportos kora óta úszik. Korábban versenyúszó volt, de a heti nyolc edzés soknak bizonyult, úgyhogy a pandémia alatt felhagyott a sporttal. Néhány hónapja kezdte újra heti két edzéssel. Szabadidejében a legszívesebben az osztálytársaival játszik számítógépen. Ha kreatív ötletekről van szó, azokból Máténál nincs hiány.

– Ahogy idén, a korábbi években is egy tablót kellett elküldenünk a munkáinkból a győri iskolának – tette hozzá. – Nagy sikert aratott, amikor a fa témájához kapcsolódva egy „fa kinézetű szemüveget” készítettem papírmaséból, ahogy az is, amikor a cirkusz témájához egy tüzes karikán átugró gepárdot alkottam ugyancsak papírmaséból.

Máté a jövőjéről határozott elképzeléssel rendelkezik: grafikus szeretne lenni, ezért a SSzC Handler Nándor Technikumába készül természetesen grafikus szakra.

Kapcsolódó cikkek