Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Kötelező” nap
Nagy sikert aratott a szombathelyi kötélugrók műsora Fotó: Németh Péter

Különleges programok a Liszt-központban

„Kötelező” nap

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Liszt-központ első őszi családi napja – az iskolakezdés utáni hetek szellemében – szó szerint kötelező program volt az elmúlt szombaton. A pincétől a padlásig minden a kötélről, a madzagról, a zsinegről vagy éppen a csomóról szólt.

A Liszt-terembe a szombathelyi Kötélugró Klub fiatal versenyzői érkeztek meg. Ők több világbajnokságon is sikerrel szerepeltek már, és többféle egyéni és csoportos rekordot tartanak. Ezen a délutánon kétszer is bemutatóztak. Aki szerette volna, ki is próbálhatta ezt a mozgásformát.

A Petőfi-teremben egy különleges zenei csemege várta a közönséget: egy szemnek és fülnek egyaránt izgalmas koncertre invitált ugyanis a Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar kicsiket és nagyokat. A zeneszámok közben és azok alatt a soproni Dia Légtánc Stúdió táncosai lebegtek a közönség felett.

A zenészek és a táncosok sem csináltak még ilyet, igazi kuriózum lett tehát a hangverseny. A légtornászok nem egyszerűen „kötéltáncoltak”, hanem színes selyem szalagokkal, hurkokkal és karikával zsonglőrködtek a magasban – egy hat méteres akrobataállvány segítségével.

Nem pusztán „kötelességből” a soproni zeneiskola legtehetségesebb fuvolistái is szólóztak ezen a délutánon a zenekar előtt – nem csak a „kötelező” zeneirodalomból válogatták össze a műsort.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...

Ne csak bámészkodjunk!

Ne csak bámészkodjunk!

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Hogyan lehet közönyös „nem cselekvőből” aktív cselekvővé válni? – erre a kérdésre is keresték a választ a Soproni Széchenyi István Gimnázium fenntarth...