Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Jóga fogyatékos gyermekeknek

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Diwali fényei elnevezéssel nyílt napokat rendeznek a Lakshmi Jógastúdióban október 26–27-én. A rendezvényen a stúdió vendége lesz Mayer Nikoletta, akik fogyatékos gyermekek és felnőttek fejlesztését végzi.

A Yoga for the Special Child® a fogyatékos gyermekek és felnőttek természetes fejlődését szolgáló metodika. A gyakorlás célja az egész izom- és csontrendszer erősítése és nyújtása, az idegrendszer kiegyensúlyozása, a légzés hatékonyságának növelése, a testtudatosság javítása, a kommunikációs készségek javítása és az önelfogadás képességének növelése. Előnyös és biztonságos a Down-szindrómával, agyi bénulással, mikrokefáliával, autizmussal vagy más fejlődési rendellenességgel élő babák, kisgyerekek és felnőttek számára, továbbá szintén hatásos a figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő vagy más tanulási nehézséggel küzdő gyermekeknek is. A gyakorlás mozgáskorlátozott gyermekek és felnőttek számára is javasolt. 

Hétvégén a soproni stúdióba látogat Mayer Nikoletta, a Yoga for the Special Child® metodika magyarországi bevezetésének megálmodója és megvalósítója, az első magyar hivatalos speciális jógaoktató. Szombaton 10 órától Jógával a fogyatékos gyermekek természetes fejlődéséért címmel tart előadást, majd 13 órától folyamatosan vállal kezeléseket.

A stúdió október 26–27-én ­Diwali fényei címmel nyílt napra várja a jóga szerelmeseit (diwali, avagy a fény ünnepe az indiaiak egyik legnagyobb ünnepe). A programokon a részvétel ingyenes, a kezelésekkel, foglalkozásokkal kapcsolatban információ kérhető a Laksmi stúdió facebook-oldalán, illetve Benke Évától a 30/695–4049-es telefonszámon.

Előadások: A Laksmi Jógastúdióban (Sopron, Erzsébet utca 1.) szombaton 14 órától Dajka Olívia vezetésével az érdeklődők betekinthetnek a kineziológia világába, majd 16 órától Várady Erika és Várady Soma tart előadást Önismeret mesék és asztrológiai szimbólumok segítségével címmel. Vasárnap 8–19 óra között gyakorlási lehetőségek várják a résztvevőket: lesz csikung, power, női, kismama flow, gerinc-, hatha és stresszoldó jóga, ashtanga, hangfürdő, Access bars kezelés, kismamamasszázs, biologika, lifecoaching, táplálkozási és aromaterápiás tanácsadás, valamint Ujfaludi Anna pszichológus, dúla tart előadást. 

Kapcsolódó cikkek