Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Jóga fogyatékos gyermekeknek

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Diwali fényei elnevezéssel nyílt napokat rendeznek a Lakshmi Jógastúdióban október 26–27-én. A rendezvényen a stúdió vendége lesz Mayer Nikoletta, akik fogyatékos gyermekek és felnőttek fejlesztését végzi.

A Yoga for the Special Child® a fogyatékos gyermekek és felnőttek természetes fejlődését szolgáló metodika. A gyakorlás célja az egész izom- és csontrendszer erősítése és nyújtása, az idegrendszer kiegyensúlyozása, a légzés hatékonyságának növelése, a testtudatosság javítása, a kommunikációs készségek javítása és az önelfogadás képességének növelése. Előnyös és biztonságos a Down-szindrómával, agyi bénulással, mikrokefáliával, autizmussal vagy más fejlődési rendellenességgel élő babák, kisgyerekek és felnőttek számára, továbbá szintén hatásos a figyelemhiányos hiperaktivitás zavarban szenvedő vagy más tanulási nehézséggel küzdő gyermekeknek is. A gyakorlás mozgáskorlátozott gyermekek és felnőttek számára is javasolt. 

Hétvégén a soproni stúdióba látogat Mayer Nikoletta, a Yoga for the Special Child® metodika magyarországi bevezetésének megálmodója és megvalósítója, az első magyar hivatalos speciális jógaoktató. Szombaton 10 órától Jógával a fogyatékos gyermekek természetes fejlődéséért címmel tart előadást, majd 13 órától folyamatosan vállal kezeléseket.

A stúdió október 26–27-én ­Diwali fényei címmel nyílt napra várja a jóga szerelmeseit (diwali, avagy a fény ünnepe az indiaiak egyik legnagyobb ünnepe). A programokon a részvétel ingyenes, a kezelésekkel, foglalkozásokkal kapcsolatban információ kérhető a Laksmi stúdió facebook-oldalán, illetve Benke Évától a 30/695–4049-es telefonszámon.

Előadások: A Laksmi Jógastúdióban (Sopron, Erzsébet utca 1.) szombaton 14 órától Dajka Olívia vezetésével az érdeklődők betekinthetnek a kineziológia világába, majd 16 órától Várady Erika és Várady Soma tart előadást Önismeret mesék és asztrológiai szimbólumok segítségével címmel. Vasárnap 8–19 óra között gyakorlási lehetőségek várják a résztvevőket: lesz csikung, power, női, kismama flow, gerinc-, hatha és stresszoldó jóga, ashtanga, hangfürdő, Access bars kezelés, kismamamasszázs, biologika, lifecoaching, táplálkozási és aromaterápiás tanácsadás, valamint Ujfaludi Anna pszichológus, dúla tart előadást. 

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.