Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét 7próba a Fáyban
A verseny döntőjét múlt héten a Fáy-technikumban rendezték, erre a nevező huszonnégyből a legjobb hét csapat jutott be. Fotók: Filep István

A soproniak közül a Petőfi-iskola diákjai érték el a legjobb (3.) helyezést

Ismét 7próba a Fáyban

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Fáy András Technikum az idei tanévben ismét meghirdette a Covid előtt már hagyományokkal rendelkező gazdasági versenyét. A Fáy 7próbáján az általános iskolák 8. osztályosai vettek részt.

A Fáy 7próba elnevezésű versenyének az a célja, hogy a tanulók a pénzügyi kultúra terén szerzett ismereteiket játékos formában alkalmazzák. A kétfordulós megmérettetésre összesen huszonnégy csapat jelentkezett.

– Az első fordulóban a csapatoknak egy általános gazdasági ismereteket tartalmazó online tesztet kellett kitölteniük – tudtuk meg Grubits Mártától, az iskola szakmai igazgatóhelyettesétől. – A döntőt a technikumban tartottuk múlt szerdán, ide a legjobb 7 csapat jutott tovább. Egy 7 állomásból álló, játékos, az iskola szakmai munkaközösségének tanárai által összeállított feladatsort kellett megoldaniuk. A verseny valamennyi résztvevője jutalmat kapott, a három legjobb eredményt elért csapat tagjai pedig értékes tárgyjutalomban részesültek.

Első helyen a farádi Király Iván Általános Iskola Milliomosok nevű csapata végzett.

– Remekül éreztük magunkat, a versenyen elméleti és gyakorlati ismeretekre egyaránt szükségünk volt – mesélte a győztes csapat három tagja, Baán Panka, Heim Natália és Karsay Dorina. – Kocsis Márta készített fel minket, aki összeállított nekünk egy tananyagot, és az alapján sajátítottuk el az elméleti részt. Annak ellenére, hogy már több mint egy hónapja gyakorlunk, nem számítottunk az első helyezésre, ami nagyon boldoggá tett bennünket.

Második helyen ugyanennek az iskolának a Feláldozhatók nevű csapata, harmadik helyen pedig a soproni Petőfi-iskola Bitcoin Rablók nevű csapata végzett. Különdíjat az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola Vagyonőrök nevű csapata kapott az általa készített TikTok-kisfilmért.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek