Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Idén is kutatók éjszakája!

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Győr–Moson–Sopron megyében első és egyedüli középiskolaként a soproni Széchenyi István Gimnázium csatlakozott a kutatók éjszakája rendezvénysorozathoz.

A gimnázium szeptember 29-­én, pénteken 17 órától tartalmas és színvonalas eseményt kínál a város és környéke közönsége számára. Lesz miből válogatni: huszonhét programot ál­­lítottak össze. Az óvodásoktól egészen a nyugdíjas korosztályig mindenki találhat valami izgalmas újdonságot.

A gimnázium tantermeiben és a belvárosban zajló eseményekre több száz érdeklődőt vár­­nak. Ezen a napon bemutatják az iskolában zajló – sokszor nemzetközi elismerést kivívó – kutatásokat is.

A programok többsége előzetes regisztráció nélkül, szabadon látogatható, néhány azonban a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.

Sopronban ezen a napon to­­vábbi helyszíneken is lesznek érdekes programok. A kezde­ményezéshez csatlakozott a Lig­­­­neum Látogatóközpont, a Lo­­­­giscool Sopron és a Sopro­ni Egyetem is. Lesznek dermesztő kísérletek, játékos anyanyelvi feladatok, 3D nyomtató bemutató, számítógép-programozási lehetőség, fotókiállítás és játszósarok is várja majd a legkisebbeket.

Az Európai Bizottság által 2005-ben életre hívott kutatók éjszakája programsorozat – amelyben hazánk mellett har­minchárom ország több mint 300 városa vesz részt – Európa és Magyarország legnagyobb tudománynépszerűsítő rendezvénye.

Kapcsolódó cikkek

Az akaraterő diadala

Az akaraterő diadala

2018. 12. 19. | P. Horváth László

Különleges karácsonyt ünnepel a Nagy-Parragh család: a kisfiúk, Zalán december 25-én született. Az élet legszebb ajándékát kapták a karácsonyfa alá, a huncut kis srác idén lesz kétéves.