Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Idén is kutatók éjszakája!

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Győr–Moson–Sopron megyében első és egyedüli középiskolaként a soproni Széchenyi István Gimnázium csatlakozott a kutatók éjszakája rendezvénysorozathoz.

A gimnázium szeptember 29-­én, pénteken 17 órától tartalmas és színvonalas eseményt kínál a város és környéke közönsége számára. Lesz miből válogatni: huszonhét programot ál­­lítottak össze. Az óvodásoktól egészen a nyugdíjas korosztályig mindenki találhat valami izgalmas újdonságot.

A gimnázium tantermeiben és a belvárosban zajló eseményekre több száz érdeklődőt vár­­nak. Ezen a napon bemutatják az iskolában zajló – sokszor nemzetközi elismerést kivívó – kutatásokat is.

A programok többsége előzetes regisztráció nélkül, szabadon látogatható, néhány azonban a korlátozott férőhelyek miatt regisztrációhoz kötött.

Sopronban ezen a napon to­­vábbi helyszíneken is lesznek érdekes programok. A kezde­ményezéshez csatlakozott a Lig­­­­neum Látogatóközpont, a Lo­­­­giscool Sopron és a Sopro­ni Egyetem is. Lesznek dermesztő kísérletek, játékos anyanyelvi feladatok, 3D nyomtató bemutató, számítógép-programozási lehetőség, fotókiállítás és játszósarok is várja majd a legkisebbeket.

Az Európai Bizottság által 2005-ben életre hívott kutatók éjszakája programsorozat – amelyben hazánk mellett har­minchárom ország több mint 300 városa vesz részt – Európa és Magyarország legnagyobb tudománynépszerűsítő rendezvénye.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.