Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Főszerepben a művészet
A 24 óráig tartó festésen készült alkotásokat kiállították az iskola aulájában. Fotók: Filep István

Főszerepben a művészet

| Soproni fiatalok

24 óráig festettek múlt pénteken – Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepe alkalmából nyolcadik alkalommal szervezte meg alkotónapját a Handler Nándor-technikum.

Az iskola aulájában déltől egészen éjfélig festhettek, rajzolhattak, agyagozhattak a fiatalok. A technikum diákjai mellett sok soproni kisiskolás is részt vett a programon.

– A művészet örök, a tehetség pedig mindig utat tör magának. Lehet, hogy éppen ma fedezi fel magában valaki a művészet csíráját – ezekkel a szavakkal köszöntötte a résztvevőket dr. Farkas Ciprián polgármester.

Az alkotónapot Szőcs Géza grafikusművész nyitotta meg, aki a művészet gyógyító hatásáról is beszélt. A megnyitó rendezvényen részt vett még Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Ne csak bámészkodjunk!

Ne csak bámészkodjunk!

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Hogyan lehet közönyös „nem cselekvőből” aktív cselekvővé válni? – erre a kérdésre is keresték a választ a Soproni Széchenyi István Gimnázium fenntarth...

A szünetekben is hímez

A szünetekben is hímez

2024. 05. 08. | Madarász Réka

Marcsinak két olyan hobbija is van, ami manapság nem túl gyakori a fiatalok körében: hímez és olvas. A nyolcadikos lány nagyon szereti az állatokat, e...