Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Fáysok a drámafesztiválon

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Saját darabbal lépett színpadra a Soproni Szakképzési Centrum Fáy-szakgimnáziumának színjátszó csapata a közelmúltban Veszprémben a 11. Országos Angol Nyelvű Drámafesztiválon.

Az angol nyelvű színdarabon tavaly október óta dolgoztak a 9.K osztály tanulói, akik – Byron után – a The Melancholy Merriment Theater Company nevet választották maguknak. A fesztivált a veszprémi Amerikai Kuckó, az Amerikai Nagykövetség tanulmányi tanácsadó, ismeretterjesztő helyszíne szervezi általános és középiskolások, illetve egyetemisták számára. A programon a színjátszáson és az idegen nyelven való megnyilatkozáson kívül nagy hangsúlyt fektetnek az angol nyelv elsajátításának játékos módszereire is. A diákok és felkészítő tanáruk, Takács-Kenessey Tamara együtt találták ki a témát, a szereplőket és aztán a történetet is. 

– Januárban videót kellett készítenünk, reflektort és kellékeket hoztunk az iskolába – mondta el a tanárnő. – Felvettünk egy jelenetet a készülő színdarabból, így nyertünk meghívást a fesztiválra. A szervezők külön kiemelték a videofelvételen is szembetűnő remek csapatmunkát és a kreativitást. A csoport minden tagjának fontos szerep jutott – ha nem is mindenkinek a színpadon.

Aki nem szeretett volna szerepelni, az a plakát készítésében, a színpadi fények megtervezésében, zeneválasztásban vagy a súgó szerepében segédkezett.

Kapcsolódó cikkek