Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ez történt Sopronban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Széchenyi István Városi Könyvtár internetes oldalán (www.szivk.hu) megtalálható adatbázisból közöl részleteket lapunk.

250 évvel ezelőtt, 1767-ben jelent meg a soproni Siess nyomdában Severini János (1716–1789) selmecbányai evangélikus gimnáziumi rektor Commentatio historica de veteribus incolis Hungraiae Cis-Danubiae című történtei munkája.

Forrás: http://nektar.oszk.hu.

100 évvel ezelőtt, 1917. április 14-én született Sopronban Varjassy Károly főhadnagy, a 42. gyalogezred századparancsnoka. 1944. március 29-én tűnt el a galíciai hadszíntéren.

Forrás: Bene János Níri bakák a Donnál, Nyíregyháza 2009.


Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.