Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Érzékenyítő program
Holzleiter Fanni, Mosolyka Fotó: leczovics zsolt

Érzékenyítő program

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az Adj egy ötöst! pályázat keretében exkluzív programokat és előadást szerveztek fogyatékossággal élőkkel a Hunyadi-iskolában.

A Salva Vita Alapítvány pályázata egy olyan érzékenyítő program, amelynek célja, hogy a diákok személyes élményeken keresztül megismerkedhessenek fogyatékossággal élő emberekkel.


– A soproni Sólymok kerekesszékes kosárlabdásai jó példaként szolgálnak a gyerekeknek, hiszen nem azon sajnálkoznak, hogy mi hiányzik az életükből, hanem annak örülnek, amijük van – mondta Palkovits Tamás, a Hunyadi tanára. – Meghívtuk a csapat tagjait egy közös áhítatra és beszélgetésre, ahol hallhattunk az életükről, terveikről, nehézségeikről.


A nap másik sztárja Holzleiter Fanni, Mosolyka volt. Miután izomsorvadást diagnosztizáltak nála, egész életével, blogbejegyzéseivel és Te döntesz című könyvével azt igyekszik közvetíteni, hogy a pozitív hozzáállás akár a leglehetetlenebbnek tűnő helyzeteken is átsegítheti az embert.

Kapcsolódó cikkek

Új igazgatója lesz a Fáynak

2018. 05. 23. | Madarász Réka

Augusztus 1-jétől Siposné Rétfalvi Edina lesz a Fáy-szakgimnázium igazgatója. A jelenlegi általános igazgatóhelyettest a közoktatásban eltöltött 30 év és szerteágazó tanulmányai motiválták a pozíció megpályázására.

Népdaléneklési verseny

2018. 05. 23. | Munkatársunktól

A Győrben rendezett „Tiszán innen, Dunán túl” Országos Népdaléneklési Minősítő Versenyen Gyöngyösi Janka, a Széchenyi-gimnázium 7.b osztályos tanulója kiemelt arany, a szintén 7.b-sekből álló Széchenyi Énekegyüttes (Gyöngyösi Janka, Lovranits Zsófia, Náricza Kíra, Rácz Boglárka Anna, Simon Réka, Szlávik Anna, Tóth Anna) pedig arany minősítést ért el. Gyöngyösi Janka végül továbbjutott az országos döntőbe.