Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Érzékenyítő program
Holzleiter Fanni, Mosolyka Fotó: leczovics zsolt

Érzékenyítő program

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Az Adj egy ötöst! pályázat keretében exkluzív programokat és előadást szerveztek fogyatékossággal élőkkel a Hunyadi-iskolában.

A Salva Vita Alapítvány pályázata egy olyan érzékenyítő program, amelynek célja, hogy a diákok személyes élményeken keresztül megismerkedhessenek fogyatékossággal élő emberekkel.


– A soproni Sólymok kerekesszékes kosárlabdásai jó példaként szolgálnak a gyerekeknek, hiszen nem azon sajnálkoznak, hogy mi hiányzik az életükből, hanem annak örülnek, amijük van – mondta Palkovits Tamás, a Hunyadi tanára. – Meghívtuk a csapat tagjait egy közös áhítatra és beszélgetésre, ahol hallhattunk az életükről, terveikről, nehézségeikről.


A nap másik sztárja Holzleiter Fanni, Mosolyka volt. Miután izomsorvadást diagnosztizáltak nála, egész életével, blogbejegyzéseivel és Te döntesz című könyvével azt igyekszik közvetíteni, hogy a pozitív hozzáállás akár a leglehetetlenebbnek tűnő helyzeteken is átsegítheti az embert.

Kapcsolódó cikkek

Az akaraterő diadala

Az akaraterő diadala

2018. 12. 19. | P. Horváth László

Különleges karácsonyt ünnepel a Nagy-Parragh család: a kisfiúk, Zalán december 25-én született. Az élet legszebb ajándékát kapták a karácsonyfa alá, a huncut kis srác idén lesz kétéves.