Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Diákparlament

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A soproni Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi és Művészeti Szakgimnázium, valamint a Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) diákönkormányzatainak vezetősége és kísérőtanárai is részt vettek a közelmúltban Piliscsabán megtartott evangélikus diákparlament ülésén. Az idei tanácskozás fő témája a közösség volt.

– A másfél órán keresztül tartó beszélgetésen sok információ hangzott el mind a beszélgetést tartó esperes részéről, mind az evangélikus iskolák képviselőitől. Így mi is sok új ötletet hallottunk a hogyan is lesz a gyülekezetből közösség témában. Az elmúlt hétvége rengeteg új élményt adott nekünk, lelkesen várjuk a következő találkozást – közölte lapunkkal Takács Dorina, az Eötvös-iskola diákönkormányzatának elnöke. 

A résztvevő tanulók az egyik közös program elemeként ellátogattak a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Fébé Evangélikus Szeretetszolgálathoz is.

Kapcsolódó cikkek

Segítenek a kortársaiknak

Segítenek a kortársaiknak

2024. 05. 01. | Madarász Réka

Papp-Garbóczi ­Víta időt és energiát nem kímélve összeállított egy társasjátékot, melyet egy paksi általános iskola hatodikosaival tesztelt. A fantázi...