Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Dallamok a Várkerületen
Fotó: Betuker Botond

Dallamok a Várkerületen

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Muzsika és ének hangja töltötte be szombaton délután és este a Várkerületet: a Sopron zenél keretében három színpadon tucatnyi helyi és városi kötődésű vidéki zenekar mutatkozott be a nagyközönségnek.

A délután kezdődött és az estébe nyúlt rendezvényen minden helyszínen sok zenekedvelő tűnt fel, örömmel és nagy tapssal fogadta a fellépő zenészeket. A várkerületi rendezvény nagyszínpadán dr. Simon István köszöntötte a résztvevőket, egyúttal örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan látogattak ki a programra. Gratulált a szervezőknek, hogy egy ilyen remek, több generációt is megmozgatni képes programot állítottak össze. – A ze­­ne mindig is jelentős szerepet töltött be az emberek életében, hiszen az érzelmek, a gondolatok kifejezésének ez a formája úgy képes bemutatni azokat, hogy a szív mellett a lelket is képes elérni, legyen szó bármely zenei műfajról – hangsúlyozta az alpolgármester. 

Fotó: Németh Péter
– Úgy véljük, a rendezvény elérte célját, jól sikerült a fiatal tehetségek bemutatkozása és az idősebb, rutinosabb együttesek fellépése is – mondta el a Soproni Témának Hoffer Péter szervező. – Hatalmas energiák mozdultak meg a színpadon és a közönség soraiban is. Igazi utcazenei fesztivál is volt, amikor soproniak játszottak soproniaknak; a zene minden korosztályt megérintett! 

A nap végén soproni fiatalok és soproni zenészbarátok a legendás The Rolling Stones zenekar dalait mutatták be saját elképzelésük szerint – nagy sikerrel.

Irány a VOLT!

Az utcazenélésen résztvevő zenekarokat kuponokkal támogathatta a közönség, amelyeket a belváros különböző vendéglátó egységeiben való fogyasztásért cserébe lehetett beszerezni. A legtöbb kupont összegyűjtő zenész, illetve zenekar jutalma pedig fellépés a VOLT Fesztiválon.

Kapcsolódó cikkek