Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Bűnmegelőzési és kortárssegítő-képző tábort tartottak Sopronban
Fotó: police.hu

Bűnmegelőzési és kortárssegítő-képző tábort tartottak Sopronban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Bűnmegelőzési és kortárssegítő-képző tábort tartottak a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei, ahol a fiatalok a bűnmegelőzés területén megszerezték azt a tudást, amelyet később kortársaiknak át tudnak adni.

Az augusztus 3-7-e között rendezett táborban 14 és 18 év közötti fiatalok vettek részt. A cél az volt, hogy a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei felkészítsék a fiatalokat arra, hogy az táborban megszerzett ismereteiket képesek legyenek továbbadni kortársaik körében, segítve ezzel a bűnmegelőzést, valamint a szenvedélybetegségek kialakulásának megelőzését – közölte a police.hu oldalon a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A fiatalok mindennap egy neves előadó tolmácsolásában ismerhették meg jobban a szakterület fontosabb témaköreit, mint a hozzátartozók közötti erőszakot, az áldozatvédelmet, a drogprevenciót és az internetbiztonságot. Természetesen a tudnivalókat nem csak előadások formájában, hanem rengeteg interaktív játékon keresztül is megszerezhették a vállalkozó szellemű fiatalok.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.