Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Belvárosi installáció
A Mária-szobor mellett felállított installáció a művészeti képzés sokszínűségét mutatja be Fotó: Griechisch Tamás

Belvárosi installáció

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Tíz évvel ezelőtt kezdődött el a képzőművészeti képzés a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájában.

A jeles alkalomhoz kapcsolódva Művészhét címmel rendezvénysorozatot tartottak. Ennek részeként „Mester és tanítvány” címmel kiállítás nyílt a Festőteremben. A tárlat február 19-ig látható.

Az elmúlt héten hand­leres installációt avattak a Mária-szobor mellett. Az installáció az iskola egyik tanulójának munkája, és a művészeti képzés sokszínűségét jeleníti meg. A köztéri alkotás napokon keresztül látható volt a Mária-szobornál. Szőcs Géza grafikusművész kifejtette, hogy az iskolai tanulóinak a munkái Sopron kulturális életét gazdagították eddig is, és most az évfordulóval, a Művészhéthez kapcsolódó programokkal, kiállításokkal a hajójuk is révbe ért.


Mágel Ágost önkormányzati képviselő, az iskola korábbi igazgatóhelyettese elmondta, az intézmény elődjének mondható soproni iparosiskolában 1874-ben indult az oktatás. Megjegyezte, az intézménybe járók gyakran itt, a Mária-szobornál gyülekeztek, amely kedvenc helynek számított a körükben.


Mint arról lapunkban beszámoltunk, az egész tanév arról szól, hogy tízéves lett a képzőművészeti képzés a Handlerben. Szeptemberben molinó került az iskola falára, októberben kitűzőt készítettek tanulóknak és a művészettel szimpatizálóknak. Legutóbb pedig a művészeti hetet tartották meg.

Kapcsolódó cikkek