Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Széchenyi lelkes zenekara
A 7# (Hétkereszt) nevű zenekar tagjai, valamint tanáruk – balról jobbra: Dietrich Ingrid, Seiner Gergely, Ilyés Álmos, Molnárné Dukai Éva, Tóth Géza, Nadray Nóra, Vörös Angéla.Fotó: Filep István

7# (Hétkereszt): A fellépések előtt gőzerővel gyakorolnak a fiatalok

A Széchenyi lelkes zenekara

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Két évvel ezelőtt szerveződött a Soproni Széchenyi István Gimnázium héttagú zenekara, a 7#. A tagok egy része azóta kicserélődött, ám a diákok lelkesedése és ambíciója nem csökkent: a Helikon arany minősítésére pályáznak.

A 7# (Hétkereszt) nevű zenekart 2021-ben alapította ­Dietrich Ingrid (basszusgitár), Nadray Nóra (ének), Ilyés Álmos (gitár), Hoffer Gergely (dob), Taschner Balázs (cselló) és Fajkusz Benedek (brácsa) Molnárné Dukai Éva vezetésével.

Arany minősítés

– A tanárnő javaslatára szerveződtünk azzal a céllal, hogy képviseljük az iskolánkat a Helikoni ünnepségeken – mesélték a diákok. – Ezen az első, keszthelyi fellépésünkön rögtön arany minősítést is szereztünk egy Blahalouisiana-számmal. Aztán Balázs leérettségizett, és belépett a helyére gitárosként Tóth Géza. Az új tanévben a karácsonyi iskolai ünnepségen olyan számokat adtunk elő, melyekhez zongorakíséretre is szükségünk volt, ekkor csatlakozott hozzánk Vörös Angéla.

A célok maradtak...

A következő nagy változás akkor következett be, amikor a tavalyi tanév végén Hoffer Gergely és Fajkusz Benedek is távozott a suliból, így a zenekarból is, és az új ütős Seiner Gergely lett. Az újjászerveződött csapat ismét a Helikonra készül, természetesen az arany minősítésnél idén sem szeretnék alább adni.

– Nincsen fix próbaidőpontunk, hanem a fellépések előtt gyakorolunk gőzerővel, néha a tanárnő az órákról is kikér minket – tették hozzá a vidám fiatalok. – A repertoárunkban erősen képviselteti magát Éva néni hatására a népzene, de játszunk mindenfélét a jazztől a klasszikus rockig. Húzó vonal az alternatív rock, és a kedvencünk továbbra is a Blahalouisiana, többek közt azért, mert Nóri hangja nagyon illik az énekesnőjéhez.

Élményt adó fellépés

Óriási élmény volt a gimnazisták számára, hogy a centenáriumi év lezárásaként több órát játszhattak a Liszt-központ előtt. Jövőre a tagok közül négyen is elballagnak. A diákok elárulták: a közös zenélést semmiképp sem hagyják abba, talán folytatják az iskola falain kívül.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek