Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A metálzene bűvöletében
Erőss Norbert a jövőben egyesítené két hobbiját: a zenét és az informatikát, hangmérnökként tanulna tovább. Fotó: Filep István

A metálzene bűvöletében

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Handler-technikum 11. osztályos informatikustanulója három éve alapított egy zenekart két társával, és azóta már meg is nyertek egy tehetségkutató versenyt. Erőss Norbertet a metálzene mellett a gitár is elvarázsolta.

A Killer Sick nevű együttes basszusgitárosa, Horváth Milán mindössze 15 éves, és Szombathelyen él. A gitáros és szólógitáros, Schönwald Márk viszont tavaly végzett a Handler tervezőgrafikus osztályában.

– Márk vetette fel az ötletet, hogy alapítsunk thrash metal zenekart, és én kaptam az alkalmon – mesélte Erőss Norbert. – Azelőtt vízilabdáztam, de ettől kezdve a zenét tettem első helyre az életemben. Kisiskoláskorom óta dobolok: a Hoffer Suliban kezdtem, aztán a Pfaff László zeneiskolába mentem át. Gitározom is, amióta Márkot megismertem, a hangszer magával ragadott.

A fiúk első koncertje a Hangár Music Gardenben volt. A Morte Silmorisszal játszottak együtt, melynek tagjai felkarolták őket, így fellépések sorozata következett. Az i-re az tette fel a pontot, amikor megnyerték a hódmezővásárhelyi Lowland fesztivál tehetségkutató versenyét.

– A győzelemnek köszönhetően lehetőséget kaptunk arra, hogy egy hétvégét Szegeden töltsünk, és három számunkat profi stúdióban vegyük fel – tette hozzá. – Ráadásul a legjobban sikerülthöz még videoklipet is készíthetünk. Agresszívabb, pörgős, bulizós stílust képviselünk, amit igyekszünk az emberek által befogadható módon előadni. Az a célunk, hogy hirdessük és új szintre emeljük a metált, ami a mi generációnkban egy kicsit háttérbe szorult. Örülünk, hogy a zene városában, Sopronban élünk, ahol olyan fantasztikus zenekarok alakultak, mint például a Dalriada vagy a Moby Dick.

Norbi azért is szerette meg a metált, mert minden pozitív és negatív érzését ki tudja adni általa. Örül, hogy lehetőségük adódott többször is színpadon szerepelni, hisz így megtapasztalhatták, hogy olyan érzéseket kell adniuk a közönségnek, amilyeneket ők is szeretnének visszakapni. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek