Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A kreatív ifjú színésznő
Nagy Elizabet Aisa (k) a Legyetek jók, ha tudtok című darabban is szerepelt. Fotók: Rombai Péter

A Dirty Dance Sopron Együttessel 2022-ben világbajnoságot is nyert

A kreatív ifjú színésznő

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Soproni Petőfi Színházban több darabban is láthattuk Nagy Elizabet Aisát. A 12 éves lány táncol, folyamatosan alkot valamit, sőt nemrég még gombfocizni is elkezdett.

Elizabetnek már a megjelenésén is látszik, hogy nem mindennapi teremtés: imádja a színeket, a különleges ruhadarabokat és a feltűnő kiegészítőket. Szókincse hihetetlenül gazdag, és nem kell sokat kérdezgetnünk, hogy beszélni kezdjen. Még csak elsős volt a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI-ban, amikor beiratkozott a színitanodába.

– A Zenta, 1697 című darabban szerepeltem először – mesélte. – Mivel kicsi voltam és cuki, rögtön kiválasztottak az egyik főszerepre. A partnerem a babaarcom és a kendőm miatt csak kisbabának hívott. Óriási élmény volt számomra, hogy elismert színészekkel lehettem együtt a színpadon. Ezután következett a Stabat Mater című balettmű, aztán az Isten komédiásában pedig – amikor nem a kis Klarát alakítottam, akkor – én voltam Lucia. Mindkét karaktert imádtam, de Luciához, a rossz kislányhoz azért jobban kapcsolódtam. Most a Legyetek jók, ha tudtok című darabban vagyok gyermekszereplő. Ugyan nincs nevem, de kigyúrtam magamnak a karakteremet: egy kedves, komoly felfogású, okos, de kicsit gúnyos lányt. A legrosszabb az a színészetben, hogy nem tudom megnézni a saját darabomat.

Elizabet a Petőfi-iskolában hatodikos, művészeti osztályba jár, néptáncol. Tavaly az osztályával ezüst minősítést érdemelt ki egy regionális gyermek néptáncfesztiválon. Emellett tagja a Dirty Dance Sopron Együttesnek is, 2022-ben a világbajnokságot is megnyerték. A kislány sohasem tétlen, folyamatosan alkot: karkötőket készít, varr, horgol. Iskolájában megnyert egy kreatív versenyt, idén pedig másodszor lett első helyezett a jelmezversenyen, melyre ijesztő jelmezét saját maga készítette. Egyelőre a divattervezés érdekli a legjobban. Mindenképp valamilyen kreatív szakmában képzeli el a jövőjét, az is lehetséges, hogy színész, díszlet- vagy jelmeztervező lesz. Anyukájával és testvérével szeretik a háziállatokat: befogadtak egy nyuszit és egy kutyust.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek