Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A Fáy-iskola büszkeségei
Németh Dóra pénzügyi–számviteli ügyintéző, Kassai Levente logisztikai technikus osztályba jár. Fotó: Filep István

Németh Dóra és Kassai Levente is nagyon jól érezte magát a görög úton

A Fáy-iskola büszkeségei

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Németh Dóra és Kassai Levente is fáys. Ügyesek, tehetségesek, és a folyosón kívül valószínűleg soha nem találkoztak volna, ha nem vesznek részt az Erasmus+ jóvoltából egy kéthetes görögországi szakmai gyakorlaton.

Németh Dóra ovis korában kezdett el táncolni, 2020 szeptembere óta pedig az agyagosszergényi Kiss István Néptáncegyüttes tagja.

– Nagy mérföldkő volt az együttesünk történetében, hogy idén felléphettünk a budapesti táncháztalálkozón, nyáron pedig Horvátországban vettünk részt a Summer in Adria zenei fesztiválon – mesélte. – Hogy mit jelent nekem a néptánc? Mindent. Ott van a második családom, egy olyan csapatot alkotunk, ahol óriási az összetartás, mindenki odafigyel a másikra.

Mivel Dóra a Soproni SzC Fáy András Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumának pénzügyi–számviteli ügyintézői képzésére jár, egy szálloda menedzsmentjébe, gazdasági irányítási rendszerébe pillanthatott bele Görögországban. A társaival a szakterületéhez kapcsolódó angol nyelvű előadásokat hallgattak meg, így rengeteget fejlődött a szakmai szókincsük.

Kassai Levente nyolc éve vízilabdázik az SVSE-ben, előtte versenyúszó volt. Heti ötször edz, nyaranta kilencszer.

– Az ificsapatban is játszom, és tagja vagyok az idén először a Soproni Egyetem színeiben indult felnőttcsapatnak is – részletezte. – A Fáyban logisztikai technikus osztályba járok, így Görögországban raktározási, készletezési gyakorlaton vettem részt.

Az Erasmus+ programban a Fáy 13 pénzügyi–számviteli ügyintéző és 13 logisztikus tanulója két külön csoportot alkotott. A diákok remekül érezték magukat az Égei-tengernél. Tetszett nekik az ottani laza mentalitás, az, hogy a görögök nem sietnek sehova. Természetesen a szakmai képzésen kívül jutott idő a kirándulásokra, a kikapcsolódásra is. Arisztotelész szobránál például megsimogatták a tudós bal nagylábujját, amitől állítólag ők is olyan bölcsek lesznek, mint az ókori filozófus. Ellátogattak a Meteorákhoz és egy ikonfestő műhelybe is. Egy profi helyi tánctanár segítségével pedig megtanulták még a szirtaki alaplépéseit is.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek