Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Vezessünk óvatosan az iskolák körül!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Hétfőn több ezer soproni diák számára megkezdődik az iskola. A megnövekedett forgalomban figyeljünk a gyerekekre és egymásra!

Véget ért a vakáció, szeptemberrel pedig elérkezik az iskolakezdés, valamint a reggeli és délutáni dugók időszaka. Főként az iskolák környékén számíthatunk a közlekedés lassulására, ezért ha tehetjük, induljunk el időben! – A szülők számára azt javaslom, próbáljanak biztonságos, kijelölt helyen megállni az autóval, akkor is, ha esetleg emiatt gyalogolni is kell egy kicsit, hiszen sok esetben közvetlenül az iskolakapu előtt összetorlódó járművek miatt áll meg a forgalom – mondta el a Soproni Témának Kovács Miklós rendőr alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

– Ugyanez érvényes akkor is, ha a tanítás után várakozunk az iskola környékén. Próbáljunk fokozott óvatossággal közlekedni, a szeptemberi „átállás” nagyobb türelmet, toleranciát igényel mindenkitől.

Kovács Miklós azt is hozzátette, ha kerékpárral egyedül elengedjük a gyermekünket az iskolába, célszerű előtte néhány alkalommal bejárni az útvonalat, és megbeszélni a közlekedés szabályait, a jelzőtáblákat és azt, hogy hol, kinek van elsőbbségadási kötelezettsége. – Ne a szabályok megszegésére, hanem saját biztonságuk érdekében azok betartására tanítsuk meg a gyerekeket! – zárta az osztályvezető.

A balesetek elkerülése érdekében az iskolák környékén aktív és nyugalmazott rendőrök, illetve polgárőrök segítik a közlekedést szeptemberben.

Kapcsolódó cikkek

Néptáncosok a GYIK-ban

Néptáncosok a GYIK-ban

2024. 04. 24.

Összesen húsz műhelyből csaknem 300 fiatal érkezett a XXI. soproni regionális szóló néptáncvetélkedőre.