Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Védjük nyáron is értékeinket!

| Cziráki Viktória | Panoráma

A nyári időszakban sok család indul hosszabb vagy rövidebb útra. Annak érdekében, hogy a nyári vakáció mindenkinek pozitív élmény legyen, érdemes betartani néhány szabályt.

– A nyári utazások, a távollét az otthonunktól vagyonbiztonsági problémákat vethet fel, jól jön ilyenkor egy kis plusz odafigyelés – mondta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Utazás előtt kérjük meg a szomszédot, hogy alkalmanként ürítse ki a postaládánkat, ne legyen feltűnő, hogy nem vagyunk otthon. A redőnyt engedjük le, így nehezítsük meg a dolgát annak, aki be akarna jutni otthonunkba! 

Babelláné Lukács Katalin azt tanácsolta, hogy csak utólag posztoljuk a közösségi oldalakra a nyaralásunkat, a legtöbb esetben ugyanis nem csak az ismerőseink látják a bejegyzéseinket. Ne adjunk tippet a betörőknek! Egy közeli rokonnak, barátnak vagy szomszédnak azonban adjuk meg szálláshelyünk címét, telefonszámát, hogy baj esetén kapcsolatba tudjon velünk lépni. Egzotikus országba történő utazás előtt a külügyminisztérium honlapján informálódjunk az adott ország biztonsági helyzetéről, a kockázatosnak minősített úti cél esetében regisztráljuk beutazásunkat és kinntartózkodásunk időtartamát.

Babelláné Lukács Katalin hozzátette: megszaporodtak az utóbbi időben az elvesztett tárgyak ellopása miatt tett feljelentések. – Nehéz az elveszett értéktárgyak felderítése, a megtaláló sajnos nem mindig korrekt, ezért érdemes a megelőzésre odafigyelni. Azt szoktuk ajánlani, vállon átvethető táskában vagy övtáskában tartsuk az értékeinket.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...