Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Új könyv: Csapodi tükör

| Munkatársunktól | Panoráma

A tervek szerint nyáron jelenik meg a Csapodi tükör című könyv, amely bemutatja a község történetét, a népszokásokat, a legfontosabb környezeti és épített értékeket, a falu mai életét.

 A könyv megírása befejeződött, hátravan a tördelőszerkesztése és a nyomdai előállítása. Fejezetei: Előszó, Egy kis helyrajz, A falu története, A vallás és a népszokások, Az iskola, A Csapod környéki erdők, Épített értékek, Csapod napjainkban, Mellékletek. Kiadója a község önkormányzata, a szerzők pedig a Csapod-barátok Egyesületének tagjaiból verbuválódtak.

A kötet megrendelhető május 25-ig Nagy Imre egyesületi elnöknél e-mailben: ermi54050@gmail.com címen vagy telefonon: +36/30/520–7331.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.