Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új igazgató, új óvoda

| Munkatársunktól | Panoráma

A képviselő-testület legu­tób­­bi ülésén elhangzott, hogy a me­­gyei katasztrófavédelmi igazgatóság idén 19 millió forintot költ a tűzoltólaktanya felújítására.

Emellett az is kiderült, hogy a Szent Margit óvodát lebontják, helyére egy újat építenek. A közgyűlésen döntöttek a Sop­­ron Holding Zrt. vezérigaz­gatói kinevezéséről is. A tá­­vozó igazgató, Nagy Zsolt posztjára Varga Zoltánt, a táv­­hőszolgáltatási di­­ví­­zió vezetőjét választották meg. A kinevezés időtartama 2022-ig szól.

A közgyűlésen a bajnoksá­got megnyerő női kosárlabdacsapatnak hétmillió forintos támogatást is megítéltek.

Sajtóközlemény

Az önkormányzat a legutóbbi közgyűlésen történtek miatt az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe.

Sopron Megyei Jogú Város legutóbbi közgyűlésén példa nélküli incidens történt. Május 25-én, a rendes közgyűlés megindítását követően a hallgatóság soraiban ülő Szöllősi Tamás, az Együtt párt képviselőjelöltje pártpolitikai haszonszerzés céljából provokálta az ülés résztvevőit, a népképviseleti szerv munkáját pedig szándékosan megakadályozta. Tettét az internet segítségével a széles nyilvánossággal is megosztotta.

Mindez példa nélküli városunk rendszerváltozást követő időszakában. Értelmes politikai viták, párbeszédek mindig is részét képezték a közügyeknek. Demokráciában ez természetes.Arra viszont még a legnagyobb viták közepette sem volt példa, hogy a közgyűlés munkáját szándékosan akadályozva, nyílt provokációt hajtson végre valaki. Különösen szomorú mindez annak tükrében, hogy az illető egy parlamenti pártot képvisel.

Annak érdekében, hogy biztosítsuk a demokratikus intézmények zavartalan működését és elejét vegyük hasonló méltatlan és megbotránkoztató eseteknek, önkormányzatunk az ügyészségen feljelentést tett.

A csendes többség nem tolerálja az öncélú, szélsőséges magatartású közéleti szereplőket. Mindez ugyanis Sopron történelmi múltjához és a kivívott demokráciához is méltatlan, nem csak ahhoz, aki elköveti.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...