Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Top 10-ben a soproni Harrer
Karl Harrer

Top 10-ben a soproni Harrer

| Cziráki Viktória | Panoráma

Magyarország 10 legjobb cukrászdája közé választották a soproni Harrert.

Hazánk legrangosabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen–Dining Guide étteremkalauz idei újításként nemcsak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázta. – Nagyon örültünk annak, hogy bekerültünk a tíz legjobb közé – mondta el a Soproni Témának Harrer-Abosi Beatrix, a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda ügyvezetője.

– Ezzel egyébként nemcsak az országos, de értelemszerűen a vidéki kategóriában is a legjobbak közé kerültünk. Egy sajátos szempontrendszer alapján döntött a zsűri, például hogy milyen széles a kínálat, milyen desszerteket, tortákat, süteményeket, fagylaltokat, kávékat és üdítőitalokat tudnak fogyasztani vagy elvinni a vendégek. Vélhetően bennünket a csokoládéink miatt is „számon tartanak”, így az általános szempontokon kívül talán ez is közrejátszott a sikerünkben.


Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működő családi vállalkozás, melynek első magyarországi üzlete a soproni. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek.

Kapcsolódó cikkek

Téli üzemmód

2020. 11. 25. | Munkatársunktól

Az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt 0–24 órás szolgálatra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 94 mérnökségén és a központi irányításban is folyamatos szolgálatra állnak át a szakemberek.