Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Téliesítési munkálatok
A Szent István parkban lévő virágágyásokat is megszépítették Fotó: Griechisch Tamás

Téliesítési munkálatok

| Munkatársunktól | Panoráma

Teljes erővel dolgoznak a Sopron Holding munkatársai a köztereken: téliesítik az öntöző­rendszert, kiszedik az egynyári virágokat, emellett lombtalanítják a parkokat, lenyírják a füvet.

A Sopron Holding Zrt.-től lapunk megtudta: az őszi feladatok fő célja a zöldfelületek felkészítése a téli időszakra. Ebbe beletartozik a virágágyások egynyári növényeinek kiszedése, az ágyások felrotálása, a tápanyag utánpótlása és szükség szerint feketefölddel való feltöltése. Ezután következik az árvácskák, díszkáposzták, nárciszok és tulipánok elültetése. Pótolják az év közben kivágott utcasorfákat és parkfákat. Olyan fajtákat választottak, amelyek illeszkednek az adott területhez. Amíg nem lesz csapadékosabb az idő, addig folyamatosan nyírják a füvet és a sövényeket is, még a fagyok előtt ellenőrzik és téliesítik az öntözőrendszereket. Amint a zöldnövényzet lombkoronája hullani kezd, meghatározott ütemterv alapján a közterület-tisztítási divízió dolgozóival együttműködve zajlik a közutak, parkok, terek lombtalanítása. A gyűjtést a munkatársak lombseprűvel, lombfújóval és három önjáró géppel végzik el. 

A tájékoztatás szerint a szökőkutak, ivókutak, medencék várhatóan október végéig üzemelnek városszerte, ezt követően leeresztik és befedik azokat.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...