Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Szennyezi a vizet?

| Munkatársunktól | Panoráma

Megkérdeztük a soproniakat.

Márkus Ildikó:  Nem szennyezem! A használt olajat és a megmaradt élelmiszereket is külön gyűjtöm. A lefolyóba semmi káros anyagot nem öntök bele, hiszen azok nem oda valók.


Kiss-Molnár Zsuzsanna:  Ha a lefolyóba olyan dolgot öntenénk, ami eltömíti azt, akkor saját magunknak is rosszat tennénk, hiszen plusz munkát ad az elzáródott vezeték. Amennyire csak lehet, odafigyelünk, hogy takarékoskodjunk a vízzel.


Varga Jenő:  A Soproni Városszépítő Egyesület tagjaként különösen fontos számomra, hogy óvjam és védjem a vizeinket. Fontos a példamutatás is a részünkről, hogy a fiatalok is felelősen gondolkodjanak ebben a témában.


Domokos László:  Közös kincsünk a víz, így azt óvni és védeni kell. Igaz ez a háztartáson belül és kint a természetben, a folyóknál, tavaknál is. Spórolni kell a vízzel: ha nem szükséges, ne folyassuk feleslegesen a csapot!


Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.