Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szennyezi a vizet?

| Munkatársunktól | Panoráma

Megkérdeztük a soproniakat.

Márkus Ildikó:  Nem szennyezem! A használt olajat és a megmaradt élelmiszereket is külön gyűjtöm. A lefolyóba semmi káros anyagot nem öntök bele, hiszen azok nem oda valók.


Kiss-Molnár Zsuzsanna:  Ha a lefolyóba olyan dolgot öntenénk, ami eltömíti azt, akkor saját magunknak is rosszat tennénk, hiszen plusz munkát ad az elzáródott vezeték. Amennyire csak lehet, odafigyelünk, hogy takarékoskodjunk a vízzel.


Varga Jenő:  A Soproni Városszépítő Egyesület tagjaként különösen fontos számomra, hogy óvjam és védjem a vizeinket. Fontos a példamutatás is a részünkről, hogy a fiatalok is felelősen gondolkodjanak ebben a témában.


Domokos László:  Közös kincsünk a víz, így azt óvni és védeni kell. Igaz ez a háztartáson belül és kint a természetben, a folyóknál, tavaknál is. Spórolni kell a vízzel: ha nem szükséges, ne folyassuk feleslegesen a csapot!


Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...